Orientalia

Orientalia betegner genstande med oprindelse i Asien og Nordafrika og omfatter på Det Kongelige Bibliotek originalsproglige tekster i form af håndskrifter på pergament og papir, tekster på andet materiale (palmeblade, bark, metalplader), tekstudgaver og trykte bøger; samt en mindre museumssamling til belysning af bogfremstilling og bogkunst, herunder 200 miniaturemalerier.

Originalsproglige materialer indgår i Orientalsk Samling, medens bøger og tidsskrifter mm. af relevans for orientalistiske studier på vesterlandske sprog findes i Nationalbibliotekets øvrige samlinger, samt i Københavns Universitetsbibliotek. Uanset sprog skal alle trykte materialer (undtagen håndskrifter og bloktryk, samt museumssamlingens genstande) søges og bestilles i REX, enten til brug på læsesal eller til hjemlån.

For yderligere information og vejledning: 

Københavns Universitet/Københavns Universitetsbibliotek: Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (ToRS); Asienstudier.

Reduceret service i juli 2017

Grundet ferie skal håndskrifter og tidlige tryk i Judaistisk Samling og Orientalsk Samling, som ønskes til benyttelse i løbet af juli måned 2017,  være bestilt i REX eller via Kontakt biblioteket  senest den 30. juni.  Materialer bestilt efter denne dato vil først blive ekspederet til læsesalen den 31. juli 2017. Vi beklager ulejligheden.