Orientalia

I perioden 30. juli - 18. august 2018 er der ingen levering af håndskrifter og sjældne tryk til brug på Læsesal Vest. Bestillinger af denne type materialer skal derfor være foretaget senest onsdag den 25 juli.

Orientalia betegner genstande med oprindelse i Asien og Nordafrika og omfatter på Det Kongelige Bibliotek originalsproglige tekster i form af håndskrifter på pergament og papir, tekster på andet materiale (palmeblade, bark, metalplader), tekstudgaver og trykte bøger; samt en mindre museumssamling til belysning af bogfremstilling og bogkunst, herunder 200 miniaturemalerier.

Originalsproglige materialer indgår i Orientalsk Samling, medens bøger og tidsskrifter mm. af relevans for orientalistiske studier på vesterlandske sprog findes i Nationalbibliotekets øvrige samlinger, samt i Københavns Universitetsbibliotek. Uanset sprog skal alle trykte materialer (undtagen håndskrifter og bloktryk, samt museumssamlingens genstande) søges og bestilles i REX, enten til brug på læsesal eller til hjemlån.

For yderligere information og vejledning: 

Københavns Universitet/Københavns Universitetsbibliotek: Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (ToRS); Asienstudier.