I dialog med forfatteren - Causerier på Læsesal Vest

John Chr. Jørgensen: Kommer De som ven eller som interviewer? Interviewets historie i Danmark

Gæster ved  John Chr.  Jørgensen's causeri Kommer De som ven eller som interviewer på Læsesal Vest, maj 2010. Foto: Jarle Aadna
Gæster ved John Chr. Jørgensens causeri "Kommer De som ven eller som interviewer?" - maj 2010.

Lektor John Chr. Jørgensen, Københavns Universitet, som tillige har været anmelder og redaktør både ved Politiken og Ekstra Bladet, indviede de mange gæster, der var mødt op til hans causeri Kommer De som ven eller som interviewer i interviewets historie i den skrevne presse i Danmark fra begyndelsen og til i dag. Gæsterne kvitterede for det veloplagte foredrag med en byge af spørgsmål.

Forfatteren nævnte også de gode arbejdsforhold, han havde haft i Det Kongelige Bibliotek. Også selv om store dele af researcharbejdet var foregået ved bibliotekets ubekvemme mikrofilm-læseapparater på Læsesal Øst, som mange godt kunne tænke sig var mere brugervenlige.

En sidegevinst, som mange kommende forskere kan få glæde af, er John Chr. Jørgensens identifikation af 121 pseudonymer fra dagbladenes avisspalter. Opklaringsarbejdet var foregået i Håndskriftafdelingen, som opbevarer Politikens Honorarprotokoller.

Lyt til causeriet i hele dets længde (ca. 30. min.)

john_et_willy
John Chr. Jørgensen (t.v.) og Willy Dähnhardt i et af de muntre øjeblikke - maj 2010.

 

forside_jorgensen
Forsiden af "Kommer De som ven eller som interviewer?" (citat af Karen Blixen).
Illustration: Akvarel af  Storm P. Titel: Interview.  Udg. Gyldendal, 2010.