KulturPerler skifter navn

Januar 2016

 

Da portalen for den digitaliserede kulturarv i Danmark blev lanceret i april 2009, lagde vi vægt på at finde et prægnant navn, der skulle være let at huske. Valget faldt på KulturPerler med tilføjelsen Den digitaliserede kulturarv.

Når vi nu skifter navn til Dansk kulturarv Digitaliseret, skyldes det, at der er et ønske om at signalere et mere neutralt indhold. Det er ikke kun et selektivt udvalg af digitaliserede samlinger, som optages i portalen. Man kunne få det indtryk, at sitet er forbeholdt samlinger af en særlig kvalitet.

Intentionen er at optage og registrere så bredt som muligt. Samlinger af fysiske/analoge materialer, som er blevet digitaliseret og tilgængeliggjort på nettet, samles her på sitet og indholdsbeskrives. Med det formål at skabe et overblik over hvad de enkelte institutioner og andre udgivere digitaliserer.

KulturPerler blev for nogle år siden en del af nationalbibliografien. Og det nye navn - Dansk kulturarv Digitaliseret – lægger sig op ad national- og fagbibliografiernes øvrige titler, Dansk musikfortegnelse, Dansk historisk bibliografi osv.

Og husk: portalen er afhængig af input fra digitaliserende udgivere og andre, som synes en samling mangler i Dansk Kulturarv Digitaliseret.

Adgang til Dansk Kulturarv Digitaliseret fås på www.kb.dk/dkd  eller via den gamle URL www.kulturperler.kb.dk.