Det Kongelige Bibliotek blandt verdens mest moderne

 

Det Kongelige Bibliotek hører til blandt verdens mest moderne. Det er den toneangivende organisation Best College Online, der står bag rankingen.

Det amerikanske overvågnings site tager udgangspunkt i, at et bibliotek ikke længere blot er et støvet sted med en bibliotekar, der tysser på enhver mislyd. De moderne biblioteker er ofte en fusion af skarp arkitektur og moderne teknologi.
Listen over verdens 25 mest moderne biblioteker er således et eksempel på mødet mellem informations management, design og web-teknologi.
Det Kongelige Bibliotek (Den Sorte Diamant) fremhæves for at være moderne både ude og inde. Bygningens fremtoning og materialevalg er lagt i hænderne på schmidt hammer og lassen. Best College Online hæfter sig ved, at den udvendige arkitektoniske idé fastholdes indvendigt med åbne og legesyge passager. ”Selvfølgelig er samlingerne omfattende med masser af online ressourcer, gamle manuskripter, et stort antal fotografier og adgang til IT-ressourcer”, skriver Best College Online i sin argumentation.
På listen findes bl.a. Bibliotheque National de France, San Diego Public Library, Cleveland Public Library og Pace University Library.
Af de 25 udvalgte biblioteker er der fem, der kun udmærker sig ved sine digitale samlinger, her findes Library of Congress og The British Library.