Debutant Morten Pape møder hæderkronede Kim Leine

Inspiration går forud for enhver kunstnerisk aktivitet. I samtalerækken De Unge Og De Tunge beder vi en ung, talentfuld forfatter pege på en mere erfaren kollega, der som forbillede og inspirationskilde har haft betydning for den yngres virke. De to sætter hinanden stævne på scenen i Den Sorte Diamants café øieblikket, og deres udveksling af tanker og holdninger til opvækst, genrer, inspiration og hinandens forfatterskab foregår direkte for øjnene af publikum.

Opvækst og miljø bliver centrale begreber, når Morten Pape og Kim Leine mødes til en snak. Pape er opvokset på Amager i Urbanplanen, en opvækst, som danner baggrund for hans debutroman Planen, der netop har vundet Bogforums Debutantpris 2015 og bl.a. har fået disse rosende ord med på vejen i Weekendavisen:
’Morten Pape skildrer fornemt splittelsen mellem bydelsnationalisme og destruktiv adfærd og de unges stræben efter anerkendelse fra det omgivende samfund i sin flotte debut.’

Han mødes med forfatterkollegaen Kim Leine, hvis lange ophold på Grønland har spillet en afgørende rolle for forfatterskabet. Kim Leine debuterede i 2007 med erindringsromanen Kalak, en rå skildring af en danskers tilværelse i det moderne Grønland.

I de seneste år har Kim Leine slået sit navn fast på den danske og internationale litteraturscene, bl.a. med Profeterne i evighedsfjorden (2012), og hans bøger har vundet mange store priser. Kim Leines seneste roman Afgrunden (2015) har blot cementeret hans placering som et af dansk litteraturs helt tunge navne.

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto. For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

Torsdag 28. januar kl. 16.30 - cafe øieblikket, Den Sorte Diamant, Gratis adgang.