Kærlighed og absurditet

Filosof Mads Vestergaard møder teolog Pia Søltoft: 
 

Litteraturfestivalen 'KBH Læser' rykker i Den Sorte Diamant, når filosof og foredragsholder Mads Vestergaard den 4. marts møder lektor i etik og religionsfilosofi Pia Søltoft. Ud fra årets festivaltema, Kærlighed, taler parret om Søren Kierkegaards kærlighedsbegreb, der har så mange facetter, at Pia Søltoft har skrevet en bog om temaet

Svimlende kærlighed
Lige siden sit afsluttende speciale om Kierkegaards kirkekamp har cand.theol. og ph.d. Pia Søltoft beskæftiget sig indgående med Kierkegaards forfatterskab. Med et ph.d.-stipendium fra Søren Kierkegaard Forskningscenter færdiggjorde hun i 1999 afhandlingen om Svimmelhedens etik, hvorefter hun tiltrådte som formand for det danske Søren Kierkegaard Selskab frem til 2010. Undervejs har hun udgivet et væld af artikler og bøger om Kierkegaard, der med sit omfangsrige forfatterskab har sat sig tungt på den eksistensfilosofiske tænkning. Ikke mindst kærligheden optog Kierkegaard, og fra sit flerstemmige kabinet af pseudonymer udfolder han kærlighedens mange facetter med særlig interesse for de måder, hvorpå mennesket elsker. Klassikere som Forførerens dagbog, udgivet i værket Enten - Eller (1843), og Kjerlighedens gjerninger (1847) udgør grundpillerne i Pia Søltofts seneste udgivelse Kierkegaard og kærlighedens skikkelser (2014), der bliver udgangspunktet for samtalen mellem hende og Mads Vestergaard.

Meningsløst univers
Mads Vestergaard, der har ønsket at møde inspirationskilden Pia Søltoft, er cand.mag. i filosofi og lever i dag som foredragsholder. Med sine foredrag om Kierkegaards forfatterskab og filosofi er også han med til at udbrede Kierkegaards tanker. Hvad der især optager Mads Vestergaard, er anvendelsen af filosofi i utraditionelle kontekster såsom musikvideoer, computerspil og politisk satire. Partiet Nihilistisk Folkeparti er et eksempel på sidstnævnte disciplin, og under banneret ’universet er meningsløst’ stillede Mads Vestergaard op til kommunalvalget i 2009.

 

Arrangementet er del af serien: De Unge og De Tunge.

 Inspiration går forud for enhver kunstnerisk aktivitet. I denne samtalerække har vi bedt unge, toneangivende intellektuelle pege på en inspirationskilde, som har haft betydning for deres eget virke. De to mødes på caféscenen i Den Sorte Diamants café øieblikket.

 Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

Onsdag 4. marts kl. 16:30

cafe øieblikket, Den Sorte Diamant

De Unge Og De Tunge:

Mads Vestergaard i samtale med Pia Søltoft

Arrangementet er gratis