Pigerne med de dominerende fædre

International Forfatterscene med Linn Ullmann er udsolgt

 

Norske Linn Ullmann, der er aktuel med romanen De urolige, går den 13.december på scenen med forfatter Hanne-Vibeke Holst. Begge har udgivet bøger, der som omdrejningspunkt har relationen til deres fædre. Hanne-Vibeke Holst udgav i 2013 ”Knud, den store”, som handler om hendes far forfatteren Knud Holst.

Linn Ullmanns forældre er som bekendt film- og teaterinstruktør Ingmar Bergman og skuespiller Liv Ullmann.

I sin aktuelle roman De Urolige skriver Linn Ullmann om forholdet til sine forældre uden dog at ville navngive dem direkte. Bogen er en selvbiografisk oplevelse skrevet i scener, der udspiller sig i en gråzone mellem første og tredje person.  Det er relationen til Ingmar Bergmann, der fylder mest. Linn var hans niende barn. Op til hans død i 2007 havde hun forgæves forsøgt at interviewe ham til en kommende bog, men da var han allerede så ældet og syg, at det ikke førte til noget.

De urolige var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2016.

Linn Ullmann er døbt Karin Beate Ullmann, men er aldrig blevet kaldt andet end Linn. Hun er primært opvokset hos sin mor i Oslo og New York. Hun debuterede i 1998 med bogen Før du sover. Linn Ullmann har  modtaget et utal af litterære priser og De urolige  blev modtaget med fem stjerner af de fleste anmeldere.

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

Linn Ullmann (NO) i samtale med Hanne-Vibeke Holst. Den 13. december, Dronningesalen.
ARRANGEMENTET ER UDSOLGT!