Jysk humor og rørende alvor

Forfatter Stine Pilgaard møder sangskriver Steffen Brandt

Den unge forfatter Stine Pilgaard har ønsket at tale med en af de tunge skikkelser i dansk pop- og rock-sangskrivning, Steffen Brandt fra TV-2.

Under betegnelsen De Unge Og De Tunge er en håndfuld yngre, toneangivende forfattere blevet bedt om at pege på en mere erfaren kollega, som de har læst med særlig interesse og er blevet inspireret af.

De to forfattere mødes på scenen i cafe øieblikket i Den Sorte Diamant, og deres udveksling af tanker og holdninger til genrer, forbilleder og hinandens forfatterskab foregår direkte for øjnene af publikum.

”Steffen Brandt har været lydkulisse til min barndom og ungdom, og hans sange var et væsentligt møde med det tekstunivers, jeg også selv arbejder i,” siger Stine Pilgaard. ”De fleste TV-2-tekster udnytter hverdagens potentiale og krydser grænserne mellem det almindelige og det storslåede ved at være menneske. Jeg synes, at Steffen balancerer fint mellem sofistikeret poesi og jysk humor, og så er jeg ekstremt rørt over den alvor og det verdenssyn, der i mine øjne ligger bag hans sangtekster.”

Stine Pilgaard, der er cand.mag. i dansk, debuterede i 2012 med romanen Min mor siger, der samme år udløste Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris. I år fulgte hun den op med Lejlighedssange.

I en anmeldelse af sidstnævnte i dagbladet Information skrev Solveig Daugaard bl.a.:  ”Sammen med hendes uforlignelige øre for det talte, danske sprog og sansen for den sarkastiske drejning af enhver situation, kan Pilgaards kunstneriske subtilitet godt illudere ukunstlet ‘lige ud ad landevejen-prosa’, men her skal man ikke lade sig narre.”

Steffen Brandt har siden TV-2’s debut i 1981 med Fantastiske Toyota markeret sig som en sangskriver, der med stor sikkerhed har fået kvalitet og popularitet til at gå hånd i hånd. Her forenes fornemmelse for det sikre pophit med et ofte både lunt og ironisk tekstunivers, der bag sin tilsyneladende uhøjtidelighed rummer en række præcise skildringer af daglig- og kærlighedslivets veje og vildveje i det moderne Danmark.

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

Fredag 25. september kl. 16.30

cafe øieblikket

De Unge Og De Tunge:

Forfatter Stine Pilgaard møder sangskriver Steffen Brandt

Gratis adgang