Følelser, nærvær, karakter

Det skrevne brev vakt til live:

Oplæsninger, musikoptrædener og videoprojektioner forenes, når bl.a. skuespiller Sonja Richter, litteraturkritiker Niels Barfoed samt sanger og skuespiller Mark Linn på scenen i Dronningesalen fremfører og oplæser et brev, som har haft særlig betydning for dem. 

Dette er den første af tre foredragsforestillinger under fællesbetegnelsen Brevet, og aftenens tema for de præsenterede breve er Kærligheden. Siden følger temaerne Kaldet og Eksilet.

Breve giver os adgang til fortiden, hvis de gemmes i mange år. Men i dag er brevet en sjældenhed. En uddøende genre, erstattet med sms'er, e-mails og Facebook-opdateringer. Men som Det Kongelige Biblioteks bugnende samling af mere end to millioner breve vidner om, har denne korrespondanceform i århundreder været den vigtigste måde at udtrykke sig på.

Når vi indimellem modtager et brev med posten, mærker vi det straks: forskellen, tyngden i det ellers lette papir. Det er vægten af betydning, af personlig investering, afsenderens nærvær i håndskriften, fornemmelsen af papiret, der gør forskellen. Og så selvfølgelig brevets indhold.

Til foredragsforestillingerne har en række forfattere, skuespillere, forskere og musikere peget på deres yndlingsbrev, som de medbringer på scenen, og hermed levendegøres særligt udvalgte, bevægende, dramatiske og morsomme korrespondancer.

 Denne aften handler det om kærligheden: Den lykkelige, den ulykkelige, den mellem venner, elskende, forældre og børn – den, vi alle længes efter, og som vi frygter at miste. Den, som var engang ...

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

Mandag 10. oktober kl. 19

Dronningesalen

Foredragsforestilling:

Brevet (1:3)

Kærligheden

Med bl.a. skuespiller Sonja Richter, professor Birgitte Possing, forfatter og forsker Poul Behrendt, journalist og forfatter Lone Kühlmann, skuespiller Michael Moritzen, kønsforsker og forfatter Elisabeth Møller Jensen, litteraturkritiker Niels Barfoed samt sanger og skuespiller Mark Linn.

Foredragsforestillingerne afholdes i samarbejde med Dagbladet Information og PostNord.