Zven Balslev

Satellit Udstilling

4. november 2016 - 19. november 2016 Oktogonen
Af: Zven Balslev
Af: Zven Balslev
Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram
   

I forbindelse med udstillingen OPSLAG NEDSLAG – Danske kunstnerbøger vises en satellitudstilling med kunstneren Zven Balslev i Okotogonmontreren foran den gamle læsesal. 

Zven Balslev (f. 1977) bor og arbejder i København. Balslev tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006, men orienterer sig i modsætning til mange af de kunstnere, der arbejder med kunstnerbøger ikke kun mod kunsten, men snarere mod et bredere kulturelt felt - især med forkærlighed for undergrundskulturen. Således er det ikke kun regulære kunstnerbøger, Balslev arbejder med, men også beslægtede fænomener som fanzines, plakater og undergrundstegneserier.

Tegning og grafisk kunst - ofte af et surreelt tilsnit - har været i højsædet, hvor nogle af publikationerne har været serigrafisk trykt i små oplag. Sammen med Daniel Milan stod Balslev bag forlaget Smittekilde (1998-2010), og siden 2010 udgør han enmandsforlaget Cult Pump, der også udgiver samarbejdsværker, bl.a. ”Radbrækket” (sammed med Tue Sprogø og Benni Bødker – under titlen ”Cult Pump Comix!"). Begge forlag har udgivet en del vinylplader (inden for genrerne industrial, noise, punk og metal) samt koncertplakater.

Balslev har mange internationale forbindelser, blandt andet til Japan og Frankrig. Et af Balslevs zines hedder ”Caput mortuum”, et begreb fra middelalderlig alkymi om den ubrugelige rest fra en kemisk proces. Balslevs anvendelse synes beslægtet med Tal R’s jødiske begreb ”kolbojnik” (rester fra et måltid), under alle omstændigheder er der en delvis parallel interesse for det skæve, obskure og vanartede.