Václav Havel 1968-2003

5. september 2012 - 22. september 2012 Kirkebybroen

Det Kongelige Bibliotek og Tjekkiets Ambassade i København inviterer til udstillingen Václav Havel 1968-2003, som er den nye omrejsende udstilling af de tjekkiske fotografer Oldřich Škácha, Karel Cudlín og Alan Pajer.

Fotografierne stammer fra perioden 1968 – 2003. De forsøger at vise den enorme gennemslagskraft som Václav Havels personlighed havde på det tjekkiske samfund.

Oldřich Škácha (* 1941; studerede fotografi på Statens Grafiske Skole i Prag) er tjekkisk dokumentar fotograf som er mest kendt for sine fotografier af Václav Havel og andre personligheder fra det tjekkiske politiske og kulturelle miljø.

Karel Cudlín (*1960 uddannet på FAMU – Akademiet for Film og Fotografi i Prag) arbejdede som personlig fotograf for den tidligere tjekkiske præsident Václav Havel.
Han har vundet 16 priser ved Czech Press Photo – den store fotokonkurrence i Tjekkiet.

Alan Pajer (* 1948) Efter færdiggørelsen af sin uddannelse på den grafiske design skole, tog han sin kandidat uddannelse i presse fotografi på FAMU. Siden 1989 har han arbejdet som freelance fotograf og samarbejdet med Præsidentens kabinet under Václav Havel.
Han har modtaget en række forskellige priser på udstillinger og i konkurrencer, inklusiv World Press Photo og Czech Press Photo.