Nomade

8. december 2009 - 9. januar 2010 Atrium

I anledning af COP15, Klimatopmødet kan du i Den Sorte Diamant opleve den litterære udstilling ”Nomade”, af den kendte marokkanske forfatter Youssouf Amine Elalamy, der er en af de mest funklende stjerner på den arabiske litterære himmel netop nu.

’Nomade’ er en novelle om vand - eller rettere manglen på vand – som er håndskrevet på materialer fra nomadernes hverdag; vadsække, kamelsadler, træ osv. Novellen findes ikke i papirformat – den eksisterer udelukkende som kunstudstilling, bestående af 45 dele, der hver især er et kunstværk i sig selv. Læseren oplever novellen ved at bevæge sig fra værk til værk og bliver dermed selv en nomade.

”Nomade” handler om de udfordringer, nomaderne i Afrika udsættes for på grund af klimaforandringerne. Men den er også en allegori over det moderne menneske, som er i konstant bevægelse, og over de folkevandringer der præger verden, gennem migration, flugt og rejser. Forfatterens eget hjemland, Marokko, er for eksempel under stort pres for at regulere illegal indvandring og smugleri fra det afrikanske kontinent til Europa.

”Nomade” er i 2009 blevet sat op i Rotterdam og Rabat under stor bevågenhed og er desuden udvalgt som et ud af 8 internationale værker til en stor udstilling i Cape Town i foråret 2010.

Præsentationen af Nomade i København er støttet af Center for Kultur og Udvikling (CKU) og Dansk PEN. 
 

Udstillingen hænger på væggene i Den Sorte Diamants atrium


gratis adgang 

Udstillingen er afsluttet