Young Men

Fotojournalistik på tværs af en kulturkløft

13. januar 2011 - 1. april 2011 Entrégalleriet
TIDLIGERE UDSTILLING

Young Men er resultatet af et fotojournalistisk udvekslingsprojekt imellem tre mellemøstlige og tre danske fotojournalister. I seks fotoserier skildres unge arabiske og danske mænds hverdag, som den tager sig ud fra ”den anden side”

I efteråret 2010 krydsede tre danske og tre arabiske fotojournalister Middelhavet fra nord og syd for at udføre en særlig opgave.
I København, Beirut, Cairo og Algier skulle de researche, finde og skildre en personlig historie om unge mænd født i 1980-erne. Missionen var at dokumentere dagligdagen, ansigterne og drømmene for en unik gruppe af mennesker, der deler den samme alder, det samme køn og den samme planet, men som lever på hver sin side af en dyb kløft. En kløft af kulturelle, historiske og økonomiske forskelle – og ikke mindst en kløft, der oftest i medierne forbindes med fare, spænding og konflikt.

Bag projektet står Det Dansk Egyptiske Dialog Institut (DEDI) i Kairo, der bl.a. arbejder med en stribe projekter til udvikling af arabiske dagblade i dialog med danske partnere og The World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA). DEDIs aktiviteter støttes af Udenrigsministeriets program Partnerskab for Dialog og Reform.

Projektets danske fotojournalister Mads Nissen, Christian Als og Nikolai Linares arbejder til dagligt på Berlingske Tidende, der med fotoredaktør Søren Lorenzen har været en drivende kraft i projektet. De tre arabiske deltagere er Souhil Baghdadi fra dagbladet El Watan i Algeriet, Michel Sayegh fra AnNahar i Libanon og Ahmad Hayman fra Al Masry Al Youm i Egypten. Alle tre arabiske aviser hører blandt bannerførerne for uafhængige medier i den arabiske verden.
Udstillingen blev i december med stor arabisk opmærksomhed vist i Egyptens hovedstad Kairo.

Projektet ”Unge Mænd” bygger på den opfattelse, at visuel kommunikation er en effektiv og kraftfuld metode til at fortælle historier på tværs af grænser og kulturer. Fotojournalistikken er et stærkt virkemiddel til at fortælle relevante menneskelige historier, der skaber nysgerrighed, interesse og forståelse.

Udstillingen vises i Den Sorte Diamant til den 1. april, billederne kan også ses på www.berlingske.dk/verden/young-men-unge-maend

Gratis adgang
Man-lør 8-22

Udstillingen er afsluttet