Lisbet Nielsen: Cars & Birds – falling into your soul

TIDLIGERE UDSTILLING

10. februar 2012 - 31. marts 2012 Entrégalleriet

Det Nationale Fotomuseum viser udstillingen Cars & birds – falling into your soul af fotografen Lisbet Nielsen i Entrégalleriet.

Den poetisk fortættede titel Cars & birds – falling into your soul refererer til et møde. Et møde mellem det indre liv og den ydre omverden. De fem fotografier og to videosekvenser i udstillingen udgør et samlet værk, der fremstiller et rum på tærsklen mellem en indre følelsesverden og en konkret ydre virkelighed.

Værket tager udgangspunkt i den moderne storbys myriader af skyskrabere, veje og ikke mindst havet af biler i bevægelse gennem byens rum. Men gennem farver, komposition og rytme trækker Lisbet Nielsen billederne væk fra det virkelighedsgengivende til et svævende rum af uvirkelighed. Faktisk er ligheden med virkeligheden i flere af billederne ophævet til abstrakte flader af farvespil.

En lydside af sammenklippede sekvenser fra musik af Kenneth Bager/featuring Jacob Fischer ledsager billederne og videoerne. Tilsammen skaber lyd- og billedside et sansemættet udtryk, der undviger en konkret fortolkning.

Cars & birds – falling into your soul tematiserer modsætninger som kaos og ro, bevægelse og stilstand. Gennemgående i værket er dog fornemmelsen af at lade sig opsluge af den omgivende verden. At lade sig falde ind i og blive absorberet af verden.

Lisbet Nielsen er født i 1957. Hun er uddannet i Fine Art Photography fra Glasgow School of Art, Skotland. Cars & birds – falling into your soul er en fortsættelse af serierne Sweet Reality fra 1999 og Panoramic fra 2003.

Udstillingen er afsluttet