Årets Bedste Bogarbejde 2011

26. juni 2012 - 4. august 2012 Kirkebybroen
 Den Danske Bogdesignpris går i år til en lille, men yderst veltilrettelagt kogebog: Kaare Gades 'Ansjos', udgivet af Forlaget Vandkunsten. Her ses et udsnit fra forsiden
Den Danske Bogdesignpris går i år til en lille, men yderst veltilrettelagt kogebog: Kaare Gades 'Ansjos', udgivet af Forlaget Vandkunsten. Her ses et udsnit fra forsiden

Skaberne af Danmarks smukkeste bøger hyldes på denne udstilling, hvor Komitéen for Årets Bedste Bogarbejde har udvalgt de mest fremragende bud på godt bogdesign anno 2011.

En bog behøver ikke være stor og spektakulær for at være fremragende og mønsterværdigt formgivet. Den Danske Bogdesignpris går i år til en lille, men yderst veltilrettelagt kogebog: Kaare Gades Ansjos, udgivet af Forlaget Vandkunsten. Som det hedder i motiveringen: ”En himmerigsmundfuld af en kogebog! Og dertil et dejligt eksempel på, hvordan man med helt enkle, men meget dygtigt anvendte virkemidler samt et væld af gode ideer ført veltempereret igennem kan skabe en stor lille bog”.


Vinder af Den Danske Bogdesignpris: Kaare Gades Ansjos

Fra det samlede felt af bøger kåres for femte gang vinderne af Den Danske Bogdesignpris. Prisen går til en bog for voksne, en børnebog og en håndindbunden bog.

Hullet i himlen
Den Danske Bogdesingpris for årets børnebog går til Hullet i himlen

Den Danske Bogdesignpris for en børnebog går til den grønlandsk inspirerede billedbog, Hullet i himlen, men prisen for en håndindbunden bog tildeles bogbinder Peter Kronborgs prægtige bud på indbinding af en dansk fagbog, Tranedans.

Tranedans
Den Danske Bogdesingpris for årets håndbundne bog går til Peter Kronborgs Tranedans

I forbindelse med åbningen af udstillingen uddeles en række Diplomer for fornem faglig indsats samt Forening for Boghaandværks Ærespris og F. Hendriksen-medalje.
 

Arrangør: Forening for Boghaandværk