Karen Gamborg: Tegningrække

Minimalistisk mini-udstilling i Oktogon-montren

29. maj 2015 - 30. juni 2015 Kirkebybroen
Karen Gamborgs tegninger er fotografiske bearbejdninger af computertegninger
Karen Gamborgs tegninger er fotografiske bearbejdninger af computertegninger

Det Nationale Fotomuseum viser den lille udstilling Tegningrække, der består af en serie tegninger fremstillet mellem 2011-2015 af Karen Gamborg.

Kunstneren, der har en baggrund som arkitekt, undersøger tegningen som både fysisk genstand og mentalt rum. Hun bearbejder tegningerne med blandt andet fotografiske teknikker, scanning og print, og resultatet er helt minimalistiske skulpturer af tegninger med mange lag.

Udstillingen kan ses gratis i bibliotekets åbningstid i Oktogon-montren udenfor Læsesal Nord.

Karen Gamborg beskriver projektet sådan her:

"Tegningerne er fotografiske bearbejdninger af computertegninger fremstillet i 3d-modelleringsprogrammer, billedbehandlings- og visualiseringsprogrammer. De er alle unika-print - 2d og 3d - på papir og kompositmaterialer af forskellig kvalitet og porøsitet. Processen har været en bestandig vekslen mellem tegningernes digitale og analoge tilstand. Motiverne er mønstre og hverdagsobjekter.

De spørgsmål, tegningerne undervejs har stillet mig, kan formuleres således: Hvordan kan de være genstande, genstande for rum, rum - og rum for sansning? Hvordan kan tegning være metode og medie for refleksion, altså tænkning?

Projektet undersøger tegningens konceptuelle, processuelle og materielle paradokser. Ved at forstå tegningens overflade som både en afbildning og en direkte sanselig oplevelse forsøger jeg at opløse den traditionelle opfattelse af en tegning.

De her viste tegninger handler om deres "fladhed", om dybden i overfladen, om det taktile og porøse. Om såvel materialitet og subtilitet for hånd og øje. Hvor streg, flade, den tredimensionelle bearbejdning og håndteringen af printet transformerer tegningerne til noget andet og mere end sig selv: En sanselighed forbundet med både erfaring og erkendelse - og dermed skaber af nye betydninger."

Kom forbi og kig!

 

Åbningstider: 
man-fre 8-21
lør 8-19
 

Den Sorte Diamant holder lukket Grundlovsdag 5. juni

Fri entré

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram