Susanne Wellm: Inner Landscapes

8. februar 2013 - 30. april 2013 Entrégalleriet
Susanne Wellms værker udforsker hvordan et enkelt billede, eller kombinationer af ganske få billeder, kan starte en indre film hos beskueren
Susanne Wellms værker udforsker hvordan et enkelt billede, eller kombinationer af ganske få billeder, kan starte en indre film hos beskueren

”Every photograph is the beginning of a story, the first frame of a movie”
- Wim Wenders

Susanne Wellm formidler sanseoplevelser og giver struktur til stemninger og følelser i fotografier, hvor mange forskellige teknikker afprøves og kombineres. I sit værk udforsker hun, hvordan et enkelt billede, eller kombinationen af ganske få billeder, kan starte en indre film hos beskueren.

Handlingen udspiller sig som regel i hverdagens univers og udfolder de potentielle historier som findes i objekter, mennesker og begivenheder i vores umiddelbare omgivelser. Der er ikke tale om konkrete narrative forløb, men i stedet om anstrøg og hentydninger, hvor det flygtige og poetiske får lov at stå frem.

 


GRATIS
Åbningstider: man-lør 10-19


Hold dig opdateret

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten
  
  

Følg os
   @sortediamant

Wellm er optaget af fotografiets evne til at fastholde og måske endda besjæle det enkelte objekt, snarere end hun er styret af et fast defineret koncept eller en på forhånd givet fortælling. Hun giver et skub til fantasien og lader det op til beskueren at tilføje det sidste lag til værket.

I sin seneste fotobog Inner Landscapes, hvor fra et udvalg af billeder udstilles i Entrégalleriet på Det Nationale Fotomuseum, præsenteres et bredt udvalg af Wellms fotografiske teknikker og forskelligartede værker. Værkerne er sammensat så de sporer an til nye historier i kraft af deres interne sammenspil og modspil. Det usikre element – hvad er det jeg ser på?, hvordan hører disse billeder sammen?, hvad minder det mig om? – understreger værkernes poetiske styrke og deres fælles afsæt i Wellms stemningsfyldte univers.

I forbindelse med udstillingen i Entrégalleriet på Diamanten viser Wellm desuden en række værker fra Inner Landscapes på galleri Tom Christoffersen i Skindergade 5.

Susanne Wellm (f. 1965) er uddannet fra Designskolen, Institut for Unika, i 1995, og har arbejdet med fotografi siden sin studietid. Hendes værker har været udstillet på gallerier og museer i bl.a. USA, Japan, Finland, Norge og Island. Bogen Inner Landscapes udkom på Kehrer Verlag i efteråret 2012 og kan købes i udvalgte boghandlere.