Den lyse illustrator

Ida Gantriis

8. december 2015 - 7. februar 2016 Bladtegnergangen

Ida Gantriis har leveret tusinder af fine, fortællende tegninger i denne lyse genre i bladtegningens alsidige univers.

Ida Gantriis er født i 1948 i Birkerød – og ej heller i det nordsjællandske falder æblerne langt fra træerne. Fra de første små skridt i hjemmet har hun oplevet sin far sidde bøjet over sit tegnebord for at tjene til dagen og vejen - og lille Idas trygge opvækst.

På fars tegnebord blev skabt en daglig stribe om en lille nordjysk provinsby og dens store og små genvordigheder. Livets gang i Lidenlund kaldte far Henning sin populære serie, der i årtier gik sin egen sejrsgang i Politiken.

Hvad gør man, når alt står i tegningens skær i de hjemlige stuer, og man sidder, og tegner med på hjørnet af fars tegnebord - andet end at gå samme vej !

Derfor bliver beslutningen en uddannelse ved Kunsthåndværkerskolen i København i årene 1965-1968 for her at lære faget fra bunden af – og herfra tager Ida Gantriis fat på en lang og fornem karriere ved sit eget tegnebord.

Talentet er ganske åbenlyst, og den store forlagsbranchen samt dag- og ugebladene er da heller ikke længe om, at byde den unge kvindelige tegner inden for og mere end velkommen!

Ugebladet Alt for Damerne sætter Ida Gantriis sammen med Ida From og de skaber i fællesskab en meget populær tegneserie over Prinsernes liv og leben.

Opgaverne fortsætter med at komme og snart vil forlaget Gyldendal have Ida Gantriis til at tegne en billedbog. Skolebøger skal illustreres og i det hele taget er der bud efter hendes fine, gennemarbejdede illustrationer.

Opgaver der alle kræver stor loyalitet og samspil med forfatter og journalist. Hertil en faglig indsigt og forståelse for et stofområdes følsomhed er altid et krav til denne genres udøvere.

Fra 1984 er der fast arbejde på det populære og folkekære Hjemmet. Ugebladet der favner den brede, kvindelige middelklasse med noveller, aktuelle reportager om kendte, lægebrevkasse og meget andet underholdende stof.
Ida Gantriis tegner løs og dækker adskillige områder i bladet.

Det hele ser så ligetil ud – det er jo blot en sød og sjov illustration til endnu en tekst til lægebrevkassen eller madopskrifterne - men tro venligst om – tegneren skal selvfølgelig underholde muntert med sin streg, men så afgjort først og fremmest ved at have sat sig i den grad ind i stoffet og have følehornene helt fremme for at fornemme intention og hensigt fra fagjournalistens side.

Ida Gantriis kan sit fag og har leveret tusinder af fine, fortællende tegninger i denne lyse genre i bladtegningens alsidige univers.

Åbningstider: 
man-lør 8-21

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram