Oceans are in our hands

Niels Bugge Cartoon Award 2014

6. juni 2014 - 16. august 2014 Kirkebybroen

Udstillingen er forlænget til 16. august 2014

Museet for Dansk Bladtegning på Det Kongelige Bibliotek har igen i år fået muligheden for at præsentere den store, danskskabte, internationale Cartoon Award i Den Sorte Diamant.

Initiativet til denne nyskabelse i dansk kulturliv kom sidste år fra Viborgegnen nærmere bestemt fra Poul Nielsen, ejeren af den historiske Niels Bugges Kro på kanten af Hald Sø i de smukke Dollerup Bakker.

En altid stor kærlighed til den satiriske avistegning, opvokset med Blæksprutten og Svikmøllen og storforbruger af danske og internationale aviser fødte lysten og idéen - eller måske rettere modet til at indstifte en international Cartoon Award i Danmark – og oven i købet med pæne præmier til de tre bedste værker.

Den første udstilling i 2013 fik publikums store opmærksomhed og interesse trods, eller vel netop på grund af, det alvorlige, men vedkommende tema "To eat or not to eat".

Temaet i år er vor klodes oceaner.

Hvad stiller man op med den tiltagende havforurening? Hvad sker der ved afsmeltningen af polernes enorme ismasser, og hvad er de uoverskuelige følger for dyreliv og mennesker? Hvordan sikres der rent drikkevand i fremtiden?

Endnu et tema af global betydning, der må kalde på samme, store nysgerrighed for netop at se, hvordan de mange, internationale bladtegnere har valgt at gribe emnet an.

Man må sige, at det bestemt ikke er ren spøg og skæmt, der skal tegnes, når Niels Bugge Cartoon Award og dens jury vælger emne og sætter sig det mål at kaste store og væsentlige temaer op til behandling og fortolkning i tegnernes ordløse sprog.

Kravene til tegnerne er derfor optimale, den satiriske tone er slået an, og der skal tænkes og tegnes.
Menneskeheden skal reddes hverken mere eller mindre – og helst inden næste års nye og provokerende tema.

Mere end 600 tegnere tog igen i år udfordringen op og satte sig til tegnebordene verden over.
Mere end 1000 tegninger blev leveret inden deadline i april . Juryen voterede og dømte og valgte godt 100 tegninger ud til årets Cartoon Award 2014. De 3 vindertegner udvalgtes herfra.

De 100 udvalgte tegninger kan sommeren over ses på Niels Bugges Kro tæt ved Hald Sø.

Museet for Dansk Bladtegning på Det Kongelige Bibliotek viser et fyldigt udvalg af de alvorligste, morsomste og mest bidende, satiriske tegninger på Kirkebybroen frem til og med den 26. juli 2014.

 

GRATIS
Åbningstider: man-lør 8-19

OBS: Den Sorte Diamant er lukket 2. Pinsedag 9/6

 

Hold dig opdateret
 

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten
  
  

Følg os
   @sortediamant