Bogkunst & Kunst på Bogen

Dobbeltudstilling

13. juni 2013 - 7. september 2013 Rotunden-01

Dobbeltudstillingen Bogkunst & Kunst På Bogen hylder den smukke bog og det udsøgte håndværk, der ligger bag dens fremstilling.

En bog kan ikke blot læses. Den kan også betragtes og berøres, vendes og drejes i hænderne. Den er et stykke kunsthåndværk, der nogle gange er gennemført smukt og stilfuldt. Andre gange virker bogen alene i kraft af sit ydre provokerende eller opsigtsvækkende.

I anledning af Forening for Boghaandværks 125-årsjubilæum viser udstillingen Bogkunst et udvalg af 50 prægtige højdepunkter fra mere end 500 års danske bogproduktion – fra udgivelse i 1482 af Guilhelmus Caoursin: De obsidione et bello Rhodiano, som bogtrykkeren Johan Snell i sin tid frembragte i Odense, til 2010-værket Under Mælkeskoven af Dylan Thomas, hvis grafiske iklædning gør læsningen til en helt scenisk oplevelse.

Bogkunst er en slags kanon over bogfremstillingens kunsthåndværk i Danmark, som samtidig afspejler den almindelige kunsthistoriske udvikling i stilarter og genrer. Så ypperligt og lækkert, pragtfuldt og opfindsomt kan det gøres – inden læseren overhovedet har tilegnet sig et ord.

Den anden del af dobbeltudstillingen udgøres af Kunst På Bogen, som præsenterer en stribe iøjnespringende bogomslag. Fra perioden 1820-1920 vises et stort udvalg af flotte, fantasifulde og særprægede forside-illustrationer, der repræsenterer en helt særlig kunst- og kulturhistorisk udtryksform. Og på linje med de tekster, disse omslag pakker ind, har de gennem generationer præget de indre billeder hos enhver læser, der stod med bogen i hånden.

 
Standard 40 kr.
Diamantklub gratis
Studerende 25 kr.
Børn u. 16 år gratis
Skoleklasser 40 kr.

Billetter sælges i Diamantinformationen og giver adgang til alle udstillinger.

 

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten
  
  

Følg os
   @sortediamant


I forgrunden ses et udsnit af Palle Nielsens Orfeus og Eurydike (1959) med 53 udtryksfulde linoleumstryk


I forgrunden ses to pragtværker fra 1700-tallet illustreret med kobberstik - til højre er det Flora Danica