Årets Bedste Bogarbejde 2016

Gratis udstilling i Den Sorte Diamant

16. juni 2016 - 15. august 2015 Kirkebybroen
Udstillingskataloget er gratis
Udstillingskataloget er gratis


Åbningstider:
man-lør 10-19

Fri entré.

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Udstillingen Årets Bedste Bogarbejde 2016 viser de mest fremragende og innovative bud på nutidigt dansk bogdesign.

Efter at have været dømt på vej mod undergangen er den fysiske bog vendt stærkt tilbage. Markedsanalyser tyder på, at stadig flere ønsker sig bøger, der er gjort noget ud af. Udfordringen fra e-bogen har skabt en lavine af udtryksfuldt, lækkert og eksperimenterende bogdesign.

I udstillingen Årets Bedst Bogarbejde 2016 præsenterer Forening for Boghaandværk de mest vellykkede bud på dansk bogdesign lige nu: 34 spændende, nyskabende og eksperimenterende bøger og bogbind fra det forgangne år.

At både store og små danske bogproducenter satser på værker, der viser, hvad en fysisk bog kan, skyldes sikkert forventninger om efterspørgsel, men uden ildsjæle går det ikke. Fantastiske bøger kommer ikke af sig selv: De arbejdes frem. Bøger og passion hænger sammen. Bogen kan både ses, føles, duftes og på alle måder opleves. Det gælder både, når bøger bliver til, og når de forbruges, læses og samles. I alle ender af kredsløbet er der ildsjæle, der sætter sanserne i spil.

Boglige ildsjæle

Årets Bedste Bogarbejde 2016 suppleres af sideudstillingen Bog & Passion i anledning af, at Forening for Boghaandværk lancerer det seneste nummer af årbogen Bogvennen, der består af ti fortællinger om boglige ildsjæle før og nu.