Udstillingspraktikant til Det Kgl. Bibliotek, Den Sorte Diamant

Kulturafdelingen i Det Kongelige Bibliotek

Kulturafdelingen på Det Kongelige Bibliotek søger en udstillingspraktikant med fokus på udstillingsdesign, der har lyst til at prøve kræfter med nogle af de mange opgaver, som findes i forbindelse med opbygningen af en udstilling.

Om Kulturafdelingen på Det Kgl. Bibliotek
Kulturafdelingen har ansvar for Det Kgl. Biblioteks kulturaktiviteter m.v. i Den Sorte Diamant: Udstillinger, forfatterscene, koncerter, kulturnetværket Students Only!, Diamantklubben, Diamantinformationen, mødebooking, omvisninger, foredrag m.v. Afdelingen er en levende kreativ enhed, der på tværs af mange forskellige fagligheder arbejder med at skabe og formidle Det Kgl. Biblioteks kulturaktiviteter.

Få et indtryk af vores arbejde på www.densortediamant.dk

Om udstillingerne
Den Sorte Diamant viser både permanente udstillinger og særudstillinger med afsæt i Det Kgl. Biblioteks samlinger, herunder også samlingen i Det Nationale Fotomuseum. I efteråret 2017 åbner vi flere nye udstillinger: Tegnes Bro i samarbejde med billedkunstner Pernille Kløvedal samt en stor reformationsudstilling i anledning af jubilæumsåret. Dertil går vi i efteråret også i gang med designet af udstillingerne i 2018, der blandt andet rummer en stor familieudstilling samt en stor fotoudstilling.

Om praktikpladsen
I forbindelse med praktikpladsen får du indblik i hele arbejdet med det at skabe en udstilling – fra idéudviklingen af udstillingsdesignet til produktionen og den endelige opbygning. Praktikforløbet giver dig med andre ord et indblik i, hvordan en udstilling løftes fra tegnebrættet til en faktisk rumlig størrelse.

Du kommer til at arbejde i tæt samarbejde med kulturafdelingens udstillingsproducent og assisterende udstillingsproducent. De sørger for, at du får en grundig oplæring og forståelse for processerne i arbejdet med opbygning af en udstilling.

Praktikopgaverne spænder blandt andet over:

• Deltage i arbejdet med udstillingernes design og opbygning
• Diverse tegnings- og modelarbejde i forbindelse med udviklingen af udstillingsdesignet
• Indhente materiale- og løsningstilbud til udstillingerne hos leverandører
• Indblik i arbejdet med konstruktionen af den rumlige og visuelle for-midling i udstillinger
• Deltage i den praktiske opbygning af udstillinger
• Kommunikation og samarbejde med de mange interne og eksterne samarbejdspartnere, der medvirker til at få en udstilling op at stå
• Vedligeholde de eksisterende udstillinger
• Eventuelle daglige ad hoc opgaver

Om dig
Vi leder derfor efter dig, der har stor interesse for udstillingsdesign og rum som formidlingsmedie. Du arbejder løsningsorienteret og kreativt med flair for grafisk opsætning, du studerer på en relevant videregående uddannelse og har eventuelt arbejdet med AutoCAD, Illustrator og InDesign.

Løn og arbejdstid
Praktikken er ulønnet.

Arbejdstiden er ca. 30 timer/uge afhængigt af dit studieforløb og studieordning. Arbejdstiden tilpasses rammerne for dit studie og reguleres derefter.

Der indhentes straffeattest ved ansættelse.
Der vil blive gennemført samtaler i uge 18.

Ansøgning
Ansøgning og CV sendes pr. mail til kontorfuldmægtig Anne Louise Nygaard Westtoft alnm@kb.dk senest søndag den 23. april 2017 OBS: svarfrist udskudt til søndag d. 30. april 2017.

Yderligere oplysninger
Kontakt udstillingsproducent Christina Back på tel 9132 4226 eller e-mail chrb@kb.dk.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge praktikpladsen.