EKSKLUSIVT: Science fiction og virkelighed

En debat om sci-fi-film, teknologi og fremtiden

mandag 26. januar 2009 kl. 20:00 Dronningesalen

Jakob Stegelmann, studievært og sci-fi-guru
Malene Flagga, videnskabsjournalist og fysiker  

Students Only! inviterer til en eksklusiv aften om samspillet mellem kunst og teknologi, hvor ord og filmklip følges op af elektronisk musik og en gratis øl

Science fiction har forudsagt mange af vor tids opfindelser, så kan vi bruge sci-fi som retningsviser for fremtiden? Og er vi i så fald på vej mod Blade Runners mørke cyberpunk eller forenede planetsystemer med stjernerejser og holo-dæk som i Star Trek?

Science fiction-guruen Jakob Stegelmann, fra det legendariske program Troldspejlet, medbringer filmklip og giver en guidet tur igennem sci-fi-universet.

Malene Flagga, videnskabsjournalist og fysiker med speciale i kvantegravitation, spår, at meget teknologi fra science fiction faktisk kan blive virkelighed. Hvor er forskningen på vej hen? Får vi implantater som i Blade Runner, kunstig intelligens som i The Matrix eller kommer vi til at rejse mellem stjernerne gennem ormehuller som i Contact?

Efter debatten, i tråd med aftens tema, spiller electronica-kunstneren Sofus Forsberg, der bl.a. har optrådt på Sonar-festivalen i Barcelona. Elektronisk musik vil fylde Den Sorte Diamants bølgende atrium, og der er gratis øl fra Carlsberg.
 

 

Kun for studerende
Gratis 

Sådan får du billet:

Billetter kan afhentes i billetsalget fra kl. 19

 

OBS: En tilmelding til arrangementet er samtidig en tilmelding til Students Only!, Det Kongelige Biblioteks gratis kulturnetværk for studerende, der giver dig eksklusive kulturtilbud i Den Sorte Diamant