Proust - Neal Ashley Conrad & Master Fatman

Klassisk dannelse (3:4) EKSKLUSIVT FOR STUDENTS ONLY! Vi har dæmpet lyset på den stemningsfulde Gamle Læsesal og giver dig mulighed for at nyde et glas vin eller en kop kaffe, mens vi begiver os tilbage til svundne tiders skelsættende litteratur og tænkning.

torsdag 7. marts 2019 kl. 17:00 Den gamle læsesal
Neal Ashley Conrad og Master Fatman

Vi åbner for tilmelding i sidste halvdel af februar 2019.

Kun for studerende! Få direkte besked, når tilmelding til serien 'Klassisk dannelse' åbner ved at skrive dig op til Students Only!-nyhedsbrevet her.
Tilmeld dig arrangementet via nyhedsbrevet

 
Neal Ashley Conrad og Master Fatman fortæller om deres passion for forfatteren Marcel Proust

I 1913 udkom første bind af Marcel Prousts storværk På sporet af den tabte tid, som først blev afsluttet i 1927. Værket er en litteraturhistorisk milepæl, der indvarslede et modernistisk gennembrud for den europæiske roman.

I 2013 skrev den danske Proust-kender Neal Ashley Conrad i Det Kgl. Biblioteks kulturmagasin diamanten om forfatteren:
'Med sin dannelse og orientering hører Proust hjemme i den franske 1890´er-generation blandt forfattere som André Gide, Paul Valery og Jean Cocteau. Han står især i litterær gæld til: 1001 Nats Eventyr, den franske essayist Michel de Montaigne, forfatterne Victor Hugo, George Eliot og Honoré de Balzac samt den symbolistiske digter Charles Baudelaire. Prousts skrivestil er en særegen form for sanselig refleksion. Med uendelige sætningskæder, indskud, udflugter og detaljerede beskrivelser fastholdes og visualiseres sanseoplevelser, erindringer, lyde, dufte og indtryk.'

Solstad omslagMarcel Proust 1871-1922

Neal Ashley Conrad Thing er forfatter og mag. art. i nordisk litteratur. Har tidligere forsket i den danske Proust-reception og skrevet om og undervist i På sporet af den tabte tid. Medredaktør af den danske nyoversættelse. Medstifter af og tidligere formand for Det danske Proust-selskab. Har bl.a. udgivet I dialog med Proust - Den danske receptionshistorie gennem hundrede år (2015).

Master Fatman (Morten Lindberg) er kunstner, sanger, dj, tv- og radio-vært, instruktør m.m. 

Det umage par har formidlet Proust i Master Fatmans frankofile morgenprogram Croque Monsieur på Radio 24syv.

Arrangementet præsenteres af Students Only!, Det Kgl. Biblioteks kulturnetværk for studerende. Meld dig ind og få rabatter og sidste øjebliks-tilbud på kultur i Den Sorte Diamant - og bliv inviteret til eksklusive særarrangementer.