Heidegger - Knud Romer

Klassisk dannelse (2:4) EKSKLUSIVT FOR STUDENTS ONLY! Vi har dæmpet lyset på den stemningsfulde Gamle Læsesal og giver dig mulighed for at nyde et glas vin eller en kop kaffe, mens vi begiver os tilbage til svundne tiders skelsættende litteratur og tænkning.

onsdag 20. februar 2019 kl. 17:00 Den gamle læsesal

UDSOLGT

Meld dig på venteliste

Kun for studerende! Gratis adgang - tilmelding nødvendig.

En tilmelding til arrangementet er også en tilmelding til Students Only!-nyhedsbrevet, der giver invitationer til særarrangementer og særtilbud på kultur for studerende i Den Sorte Diamant.

Knud Romer fortæller om sin passion for filosoffen Martin Heidegger

Martin Heidegger (1889-1976) var en af de mest betydningsfulde og kontroversielle tænkere i det 20. århundrede. Han var assistent for filosoffen Edmund Husserl i Freiburg, inden han i 1923 blev professor i Marburg. Heidegger udgav sit hovedværk, Sein und Zeit i 1927; det blev først oversat til dansk i 2007 som Væren og tid. I en gen-anmeldelse af det banebrydende værk skrev Rune Lykkeberg i dagbladet Information i 2017: 'Derridas dekonstruktion, Hannah Arendts politiske tænkning, Gadamers hermeneutik, Sartres eksistentialisme og mange, mange flere positioner havde været utænkelige uden Væren og tid.' 

vuggesang Martin Heidegger, 1889-1976

Knud Romer har studeret litteraturvidenskab på Københavns Universitet og er prisbelønnet konceptudvikler i reklamebranchen. I 2006 fik han sin romandebut med Den som blinker er bange for døden, som beskriver forfatterens opvækst i Nykøbning Falster med en dansk far og tysk mor. Bogen sikrede ham både BG Banks Debutantpris, Weekendavisens Litteraturpris og Boghandlernes Gyldne Laurbær. Sidste år udgav Romer romanen Kort over Paradis.

Arrangementet præsenteres af Students Only!, Det Kgl. Biblioteks kulturnetværk for studerende. Meld dig ind og få rabatter og sidste øjebliks-tilbud på kultur i Den Sorte Diamant - og bliv inviteret til eksklusive særarrangementer.