Clement Kjersgaard: Fake news, gamle løgne og nye sandheder

onsdag 17. januar 2018 kl. 17:00 Dronningesalen
Pressefoto af Clement Kjersgaard
Pressefoto af Clement Kjersgaard

Vi åbner tilmelding fra starten af januar 2018.

Få direkte besked når tilmelding åbner ved at skrive dig op til Nyhedsbrevet her.

 

Ja, demokratiet er i krise - og de gamle magthavere har sig selv at takke for det. Så enkel er analysen fra tv-vært og udgiver af RÆSON Clement Kjersgaard.

I en tid med Donald Trump, nyhedsalgoritmer og fakta-resistens har det aldrig været vigtigere at diskutere vores opfattelse af – og forhold til – fakta, digital nyhedsformidling og historierne, der skaber vores verden.

Det er relevant at sætte fokus på betydningen af fakta. Alternativet er udelukkende at gå efter den mest fængende historie, uafhængigt af objektivitet og kendsgerninger.

Clement Kjersgaard: "For 20 år siden påstod man, at internettet ville tage magten fra de store og magtfulde aktører. De senere år er det gået i præcis den modsatte retning: Vi står på tærsklen til en verden, hvor sandheden opfindes af dem, der betaler for det. Det bliver en kamp, ikke bare om hvem, der sætter dagsordenen idag - men om hvad der er tilbage af demokratiet om 10 år." 


Tilbud til medlemmer af Students Only fra RÆSON: 
Alle medlemmer får en gratis bog fra RÆSONs Forlag, hvis de tegner abonnement på bladet (studiepris: 200 kr./normalpris: 250 kr.). Læs mere her.

“Wow! […] Her er et politisk kvalitetsmagasin, man bare må have i hænderne. […] Vi taler om et magasin fyldt med indsigtsfulde artikler om tendenser i dansk og international politik, der går i dybden og giver perspektiv på udviklingen. Kort sagt det tætteste, man kan komme på Newsweek, Time og Foreign Policy. Og så trækker det bestemt ikke ned, at det er et nonprofitprojekt, som er uafhængigt af økonomiske og politiske interesser” - Dagbladet Politiken om RÆSONs trykte udgave