Brain Waves: Psykedelika

Eksklusivt Students Only!-arrangement: Forsker møder kunstner

mandag 9. maj 2016 kl. 20:00 Dronningesalen
Videnskabsjournalist og tidligere neuroforsker Lone Frank (i midten) modererer en samtale mellem hjerneforsker David Erritzøe (tv) og forfatter Thomas Boberg (th). (Fotocollage Det Kongelige Bibliotek.)
Videnskabsjournalist og tidligere neuroforsker Lone Frank (i midten) modererer en samtale mellem hjerneforsker David Erritzøe (tv) og forfatter Thomas Boberg (th). (Fotocollage Det Kongelige Bibliotek.)
Eventbrite - Brain Waves: Psykedelika Arrangementet er kun for studerende på videregående uddannelse. En tilmelding til arrangementet er samtidig en tilmelding til nyhedsbrevet.

Hjernen udsat for strøm og stoffer

I arrangementrækken Brain Waves er videnskabsjournalist og tidligere neuroforsker Lone Frank moderator for en serie samtaler, der med deltagelse af centrale forskere og kunstnere belyser den allernyeste hjerneforskning og dens konsekvenser.
Lone Frank udgav for nylig bogen Lystens Pioner, der med udgangspunkt i den amerikanske psykiater Robert Heaths grænseoverskridende eksperimenter i 1950'erne med direkte elektrode-påvirkning af hjernen kaster nyt lys på begrebet ’dyb hjernestimulation’, hvor forskerne via elektroder sætter strøm til sindet for at ændre eller behandle menneskelig adfærd.

David Erritzøe er psykiater og hjerneforsker ved Imperial College, London, og undersøger bl.a. den mulige antidepressive virkning af det psykedeliske stof psilocybin, som findes i euforiserende svampe.
Læs mini-portræt af David Erritzøe i Det Kongelige Biblioteks kulturmagasin diamanten her. 

Thomas Boberg har et spændende og mangfoldigt forfatterskab bag sig, som omfatter både digte, romaner og rejseskildringer. Ud over at være blevet tildelt Det Danske Akademis store pris og Otto Gelsted-prisen var Boberg nomineret til Politikens Litteraturpris 2016 for sin Hesteæder-trilogi.
I rejseskildringerne Americas fra Sydamerika fortæller Boberg bl.a. om mødet med stoffet ayahuasca (også kaldet caapi eller yagé) - en hallucinerende drik, der egentlig er en del af en religiøs og medicinsk, shamanistisk tradition blandt forskellige oprindelige folk i Sydamerika.

Læs interview med Lone Frank i Det Kongelige Biblioteks kulturmagasin diamanten her.

Arrangementet er eksklusivt og gratis for studerende. Medlemmer af Diamantklubben kan købe billet for 50 kr.

Få en forsmag på arrangementet - lyt til Lone Franks oplæg fra Vidensfestival 2016 om dyb hjernestimulation:

 
 
Students Only! er sponsoreret af:Følg os på Facebook: