Aleqa Hammond - mød Grønlands leder

Særarrangement

torsdag 18. september 2014 kl. 15:00 Dronningesalen
Aleqa Hammon i centrum: i dag har alle blikket rettet mod Arktis, undergrunden og den smeltende is.

Del eller tilmeld dig eventet på Facebook

Grønlands nye landsstyreformand Aleqa Hammond har en glødende drøm om, at Grønland løsriver sig fra Danmark. Mød hende i samtale med journalist Martin Breum.

"Vi er ikke danskere, vi ser ikke ud som danskere, vi tænker ikke som danskere”.

Holdninger er kontroversielle, når det kommer til Formanden for Grønlands Landsstyre, Aleqa Hammond. Som politiker drives hun af et indre engagement, og har en glødende drøm om at se sig selv og sit land løsrive sig fra Danmark. Men det endelige opgør med koloniseringen står i skyggen af landets sociale problemer, dets ringe uddannelsesniveau og enorme afhængighed af det årlige bloktilskud på 3,6 milliarder finansieret af det land hun ønsker sig uafhængig af. 

Aleqa Hammond behersker syv sprog, er velbevandret og fremadstormende, og hendes vision er klar: Grønland skal regeres som et selvstændigt land med en selvstændig udenrigspolitik. Bevidst om Arktis’ potentiale til at blive det næste store marked, åbner Grønland sig i disse år mod det internationale marked. Især udlandske investorer udviser stor interesse for undergrunden, da det er et af de få steder på jorden, hvor der kan udvindes uran. Der er derfor lagt op til en intens debat, når den karismatiske politiker i samtale med journalist og tv-vært Martin Breum vil behandle emne såsom vejen til landets økonomiske selvstændighed, om hvorvidt Danmark har ret til at blande sig i Grønlands minedrift, udsigterne for et fortsat fælles partnerskab og ikke mindst – kræver hun en offentlig undskyldning fra Danmark for kolonitiden?

14

I samtale med Martin Breum. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og tidligere korrespondent i Afrika for Information. Tidligere vært for DR Udland samt DR Deadline. Har udgivet bøgerne ”Når isen forsvinder” og ”Balladen om Grønland”. Martin Breum er desuden indehaver af titlen som DRs første medarbejder på Nordpolen.
 

MELD DIG TIL HER

Kun for studerende - gratis
OBS: En tilmelding til arrangementet er også en tilmelding til Students Only!