Doku&Debat: Mit Afghanistan - livet i den forbudte zone

Dokumania og debat i Dronningesalen

torsdag 31. januar 2013 kl. 17:00 Dronningesalen
Mit Afghanistan (2012)
Mit Afghanistan (2012)

Kom og se eller gense den prisbelønnede DR-dokumentar Mit Afghanistan i Den Sorte Diamants Dronningesal med efterfølgende debat.

Nagieb Khaja er dansk journalist med afghanske rødder. Han mener, at Vesten træffer beslutninger om Afghanistan baseret på dyb uvidenhed om landet og dets indbyggere.

Khaja er en mand med en mission. For nogle år siden rejste han selv ind i den forbudte zone for at nuancere det forsimplede mediebillede af landet, men han endte som fange hos Taliban og undslap kun lige med livet i behold. På næste rejse medbragte Khaja 30 mobiltelefoner med kamera og bad civile afghanere filme sig selv.

For første gang bliver vi nu budt indenfor i den forbudte zone. Vi ser det liv, der leves der -  med glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt det, der er forbundet med at leve i krigens skygge, hvad enten man er teenager med drømme for fremtiden, er aktiv i kampen mod korruption i lokalsamfundet, eller familieoverhoved med ansvar for alles overlevelse.

Efter visningen vil der være debat med udviklingsminister Christian Friis Bach, filmens instruktør Nagieb Khaja, forfatter og debattør Carsten Jensen samt Kaptajn i Hæren og tidl. udsendt Mads Silberg.
Moderator: DR2 vært, Niels Krause-Kjær


UDSOLGT!

 

Dokumania LIVE arrangeres af Det Kongelige Bibliotek i samarbejde med DR 2 Dokumania