EKSKLUSIVT: Omvisning i DET ER LØGN - Forskerfusk og forfalskninger

torsdag 13. december 2012 kl. 17:00 Søjlesalen
Udstillingen: DET ER LØGN - Forskerfusk og forfalskninger
Udstillingen: DET ER LØGN - Forskerfusk og forfalskninger

Løgn, manipulation og begær hører ikke kun politik og kærlighed til – også visse forskere, forfattere og journalister vil gøre hvad som helst for at fremme deres sag.Redaktør Jesper Düring Jørgensen viser rundt i udstillingen DET ER LØGN - Forskerfusk og forfalskninger.

Flere af sagerne drejer sig om opdagelser, som en nation, et forskermiljø eller en hel verden, ville ønske fandtes. Det gælder Piltdown-manden, der i 1910’erne endelig bragte Storbritannien ind i kapløbet med Tyskland og Frankrig om evolutionens missing link. Og det gælder i høj grad den pinlige historie fra 1982, da det tyske magasin Stern kunne offentliggøre Adolf Hitlers hidtil ukendte personlige dagbøger. Fundet var en sensation, for hele verden ville naturligvis gerne vide, hvad der var foregået i hovedet på den tyske folkeforfører. Sterns oplag strøg i vejret, journalisten bag tjente en formue - og det samme gjorde småsvindleren, der personligt havde fremstillet de 63 bind.

I en liga for sig er filosoffen Friederich Nietzsches opportunistiske og racistiske søster Elisabeth Förster-Nietzsche, der efter hans død udgav manipulerede udgaver af hans efterladte skrifter.

Udstillingen i Søjlesalen tager dig med gennem et kontorlandskab, hvor du kan gå på opdagelse og opklaring af 19 bemærkelsesværdige sager, hvor eksperterne har snydt.

Udstillingens redaktør Jesper Düring Jørgensen fortæller nærmere om udvalgte cases og tanken bag udstillingen.


Følg os på Facebook og Twitter!

 

Kun for Students Only!-medlemmer

Gratis

Tilmelding: send en mail med navn til studentsonly@kb.dk