Doku-forpremiere + debat: 'Au Pair'

Dokumania LIVE

torsdag 3. november 2011 kl. 17:30 Dronningesalen

DEL PÅ FACEBOOK

Kom til forpremiere og debat:  Den nye danske dokumentar Au Pair fletter historierne om tre fillipinske kvinders ophold i Danmark sammen til en kompleks fortælling om følelser og penge, hvor rig og fattig udnytter hinanden.

Den danske stat betragter deres løn som lommepenge, for au pair-ordningen i Danmark er nemlig tænkt som en kulturel udveksling. Au pair-pigerne kan derfor ikke forvente samme rettigheder - eller løn - som andre arbejdere.

Men trods lav løn, dårlige arbejdsvilkår og hjemve, så er danske kroner stadig gangbar valuta når mødrenes lægeregninger skal betales, når døtrene skal have en uddannelse eller når familien skal overleve. 'Au pair' giver et nærværende indblik i tre filippinske au pair-pigers tilværelse i Danmark.

Mattet, Theresa og Roselie arbejder i Danmark, langt væk fra deres familier, kærester og børn. De drømmer alle om en bedre tilværelse for dem selv, men især for deres familier. Hver måned sender de deres løn hjem til Filippinerne, hvor deres familiers tilværelse afhænger af sig. Men imens pigerne beder til gud om en bedre fremtid, så er deres visum ved at løbe ud.

Nicole Horanyi & Heidi Kim Andersens film ser au pair-systemet i en global helhed, hvor de gode intentioner er tæt forbundet med en daglig kamp for at overleve.  

Efter filmen er der debat med filmens producer Helle Faber, instruktørerne Nicole Horanyi og Heidi Kim Andersen samigrationsforsker Helle Stenum

 
Standard  45 kr.
KØB BILLET ONLINE 
Students Only! gratis
OBS: tilmelding nødvendig

Standardbilletter sælges i Diamantens reception og online på Billetlugen

Students Only!: Kun en tilmelding pr. medlem. Skriv til studentsonly@kb.dk. Du er først sikret en billet, når du har fået en bekræftelse på mail.
OBS: En tilmelding til arrangementet er samtidig en tilmelding til Students Only!, Det Kongelige Biblioteks gratis kulturnetværk for studerende, der giver dig eksklusive kulturtilbud i Den Sorte Diamant

Dokumania LIVE arrangeres af Det Kongelige Bibliotek i samarbejde med DR 2 Dokumania

Denne visning er en del af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX