Students Only!-fest 2011

Livemusik, lyrik, lydkunst, dj, videokunst

fredag 16. september 2011 kl. 19:30 Den Sorte Diamant
Sådan så det ud sidste år, da tusindevis af studerende for anden gang var med til at omdanne biblioteket til en global natklub-lounge for en aften (foto: Johann Fick fotografick.dk)
Sådan så det ud sidste år, da tusindevis af studerende for anden gang var med til at omdanne biblioteket til en global natklub-lounge for en aften (foto: Johann Fick fotografick.dk)

Invitér dine venner på FACEBOOK
 

 

NABIHA, TARAGANA PYJARAMA og RUMPISTOL spiller live, MIKE SHERIDAN optræder med et dj-set og STEEN JØRGENSEN og KIDD læser rumi-digte. For tredje år i træk inviterer Students Only! byens studerende og deres venner til en spektakulær total-oplevelse af musik, visuals og poesi.

Program

OPTAKT 19.30

Klassisk musik, lækre kanapéer fra café Øieblikket og havudsigt. Kunstvideoer fra Det Nationale Fotomuseum

MUSIK
Jakob Kullberg, cello

FEST 20.30 

MUSIK
Nabiha (live)
Taragana Pyjarama (live)
Kidd (live)
Soffie Viemose + Flag White (live)
Rumpistol (live) + Steen Jørgensen & Kidd (oplæsning)
Nadin Al Khalidi (live)
Mike Sheridan (dj) 

LYDKUNST
Jacob KirkegaardVIDEOKUNST
Obscura
Kunstvideoer fra Det Nationale Fotomuseum 

SLUT 00.30

 

Billetter

Kun for studerende ved videregående uddannelser. Hver studerende kan købe billet til sig selv og en ikke-studerende ledsdager.

Optakt&Mad&Fest
115,-   Giver adgang til Optakt kl. 19.30 inkl. en let tapasanretning fra café Øieblikket og Festen bagefter.
OBS: Kun indgang mellem 19.30 og 20.30
 
Optakt&Fest
45,- Giver adgang til Optakt kl. 19.30 og Festen bagefter.
OBS: Kun indgang mellem 19.30 og 20.30
     
I døren    
Fest 45,-  Sælges i døren fra 20.30, hvis huset ikke er fyldt 

Mad

Café Øieblikket byder til Optakten på en let kanapé-anretning bestående af: Vegetarisk makirulle med forårsløg og Philadelphia ost, pumpernickel med kyllingelevermousse og pærechutney, crouton med chorizo og aïoli, piquillos fyldt med tun og kapers og lidt sødt fra konditoriet. Anretningen kan kun købes i forsalg (til og med den 14. september).

Herudover sælges der himmelsk suppe sidst på aftenen.

 

There is no end to wisdom, no boundaries for awareness, no sky, no place to rest… sådan begynder et af den persiske sufi-digter, født 1211, Rumis legendariske digte og semesterstartfesten i Det Kongelige Bibliotek er i år inspireret af hans univers om kærlighed, universel indsigt og mystik.

Temaet afspejles i OBSCURAs visual-koncept: 20 videoprojektorer, der vækker de bølgende vægge til live med en spektakulær lys-scenografi, i år suppleret med en svævende, levende klode midt i det 32 meter høje rum! - og to så forskellige og markante stemmer som dansk rocks grand old man Sort Sols STEEN JØRGENSEN og den nørrebroske undergrunds hip-hop-håb KIDD læser Rumis 800 år gamle ord op, den svensk-irakiske sangerinede NADIN AL KHALIDI vil synge dem - altsammen over electronica-kunstneren RUMPISTOLs lydunivers.

Dansk-afrikanske NABIHA tilfører festen en uimodståelig duft af pop, mens det erfarne elektronik-wunderkind MIKE SHERIDANs dj-set spreder rendyrket clubbing-stemning. Den danske electronicamusiker og -producer TARAGANA PYJARAMA spiller drømmende house og de to unge elektroniske talenter SOFFIE VIEMOSE og FLAG WHITE mødes i en syngende, musikalsk dialog. Den internationalt anerkendte lydkunstner JAKOB KIRKEGAARD overtager for en kort stund rummet med den audio-visuelle ørken-installation Sabulation.

På Diamantens broer og balkoner vil stille koncentration og kaffekopper være afløst af natklub-stemning og cocktails. Oplev aftenen på en tværbro højt under Diamantens tag eller tilbagelænet på en balkon i en liggestol med havudsigt. Café Øieblikket byder denne aften på en let kanapé-anretning, suppe, bobler, cocktails og øko-pilsner.
 

Arrangør: Students Only! - Det Kongelige Biblioteks kulturnværk for studerende. Meld dig gratis til og få rabatter på kultur i Den Sorte Diamant og bliv inviteret til eksklusive særarrangementer.