Olivier Roy (FR)

International Forfatterscene: Europas stemmer

tirsdag 20. februar 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

KØB BILLET

 Standard  125 kr.
 Diamantklub    75 kr.
 Studerende    65 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Nyhedsbrev: International Forfatterscene på video

Følg os:
Instagram

Der er mange stemmer i debatten om islam og indvandring i Europa. Olivier Roy skiller sig ud ved at have et andet syn på islamisk radikalisme end mange andre eksperter. Han er professor ved European University Institute i Firenze og har udgivet bøger om islam, sekularisme og den form, islamisme antager i den europæiske kontekst, som han mener adskiller sig fra traditionel, konservativ islamisme.

Omslag RoyUd over Jihad og døden fra oktober 2017 og andre bogudgivelser har Roy bl.a. skrevet om 9/11, om Charlie Hebdo-attentatet og om terror-angrebet i Paris i 2015, hvori han fokuserer på, hvem der i de europæiske samfund er mest tilbøjelige til at indgå i radikaliserede grupper.

 

International Forfatterscene: Europas stemmer

Dette arrangement er en del af International Forfatterscene: Europas stemmer, der sætter fokus på fortællinger, perspektiver og analyser fra et Europa i forandring. I forbindelse med Informations Forlags bogserie Europa vil Ordscenen i løbet af 2018 og 2019 præsentere nogle af de mest udfordrende og afgørende ideer fra kontinentets mest relevante nulevende tænkere. 

Aslı Erdoğan (TR) 31/1
Ivan Krastev (BG) i samtale med Lykke Friis 7/2
Olivier Roy (FR) 20/2