BREVET

Foredragsforestilling

mandag 4. december 2017 kl. 19:00 Dronningesalen
Brev-arrangement i Dronningesalen, december 2016. Foto: Niels Hougaard
Brev-arrangement i Dronningesalen, december 2016. Foto: Niels Hougaard

KØB BILLET:

Standard

 150 kr.

Diamantklub

 75 kr.

Studerende

 65 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Følg os:
Instagram

En række af foredragsforestillinger hylder og fortæller historien om brevet.
Det håndskrevne, personlige brev på papir er ved at være fortid. I oplæsning, sang og musik genoplives den unikke følelse: at modtage et brevs bevægende budskab.

Oplev hjerteskærende, smukke, sjove, rørende, forfærdende og dybt personlige og historiske breve - læst op af den, som skrev, modtog, blev oplyst eller inspireret af det. 

Musikere vil desuden uden på scenen sætte stemningen og fremføre egne eller andres kompositioner - med bl.a. Lotte Andersen og Ellen Hillingsø.

Bemærk: pre-talk-arrangemenet for Diamantklub-medlemmer. 

 

To millioner breve på biblioteket

I Det Kongelige Biblioteks samlinger anslås der at være 2 mio. breve, helt tilbage fra 1500-tallet. De mange unikke vidnesbyrd fra fortiden er doneret til biblioteket af modtagerne eller deres efterkommere med henblik på at blive bevaret for eftertiden. Her findes både større brevsamlinger og enkeltbreve. De udstillede breve kan alle karakteriseres som privatbreve, og de er næsten alle fra berømte udenlandske forfattere, filosoffer og komponister, og sendt til danskere. Blandt afsenderne er navne som W.A. Mozart, Friedrich Nietzsche, August Strindberg, Eugène Ionesco og Henry Miller.