Arven fra reformationen

torsdag 30. november 2017 kl. 17:00 Blixen-salen

 

Standard:

  60 kr.

Diamantklub:

  30 kr.

Studerende

30 kr. 

KØB BILLET 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
LIVE fra Det Kgl. Bibliotek 
En ugentlig podcast med highlights fra kulturscenen i Den Sorte Diamant
 
Følg os:
Instagram

Hvordan har reformationen påvirket dansk hverdagsliv, kirke, kunst, kultur og samfundsliv? Det er spørgsmål, som vil blive vendt af landets førende eksperter, når vi inviterer til foredrag om reformationens betydning i Danmark i dag.

Henrik H. Laursen, der er en af kuratorerne bag Det Kgl. Biblioteks udstilling ”Jeg bliver din død, Pave!”, er vært og styrer samtalen mellem nogle af forfatterne bag trebindsværket Reformationen i dansk kirke og kultur.

I samtalen deltager:

Professor Niels Henrik Gregersen: ”En reformatorisk kristendomsopfattelse udmærker sig ved, at der ikke findes en luthersk pakkeløsning, som lader sig anvende på alle livets områder.”

Professor Tine Reeh: ”Skiftende tiders kultur har været med til at bestemme billederne af kirkens og kristendommens fortid, herunder hvad der er særligt bemærkelsesværdigt, bevaringsværdigt eller måske ligefrem en umistelig arv.”

Professor Ove Kaj Pedersen: ”Arbejdet og arbejde som kald er en af Reformationens vigtigste bidrag til forståelse af nutidens danske samfundsmodel.”

Ph.d.-stipendiat Mattias Skat Sommer: ”At vi står, hvor vi gør i dag, skyldes selvfølgelig ikke alene 1500-tallets reformation. Der er sket meget siden, og man bør modstå fristelsen til at rodfæste alt, hvad vi holder af (eller ikke kan holde ud), i netop reformationen. Skal jeg pege på noget centralt, vil jeg sige, at “livet i verden”, f.eks. i arbejde og familie, får en enorm betydning som følge af reformationen.”