Curated by Marina Abramović #1: Long-durational listening event

Oplev hele Abramović selvbiografi 'Walk Through Walls'

lørdag 11. november 2017 kl. 09:00 Dronningesalen
Arrangementet er specielt udviklet  af Marina Abramović til Dronningesalen i Den Sorte Diamant
Arrangementet er specielt udviklet af Marina Abramović til Dronningesalen i Den Sorte Diamant

 

 


 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

GRATIS EVENT Oplev Marina Abramović dramatiske selvbiografi Walk Through Walls til en 15-timers lytte-event - specielt udviklet af Marina Abramović til Dronningesalen i Den Sorte Diamant.

CURATED BY MARINA ABRAMOVIĆ #1
I de næste tre år viser Det Kgl. Bibliotek udstillingen Abramović Method for Treasures i Den Sorte Diamant. Sideløbende med udstillingen kuraterer Marina Abramović en serie af arrangementer i Den Sorte Diamant, som trækker på udstillingen, hendes kunstneriske virke generelt og Det Kgl. Bibliotek som institution.

Den første begivenhed i serien er en long-durational lytte-event. I 2016 udgav Abramović sin selvbiografi Walk Through Walls, hvori hun fortæller historien om sit ekstraordinære liv og seks årtiers lange rejse som performancekunstner.

Inspireret af sin vedvarende udforskning af long-durational performances, har Marina Abramović udviklet denne 15 timers lange lytte-event, hvor publikum vil kunne høre hele selvbiografien indtalt af kunstneren selv. Begivenheden finder sted i kammermusiksalen, Dronningesalen, i Den Sorte Diamant.

Følg også vores Facebook-event 

OM KUNSTNEREN

Abramović er uddannet fra kunstakademiet i Beograd og har siden 1970'erne arbejdet med performance som sin kunstneriske praksis. Abramović er kendt for sine risikable og ekstreme værker, der fokuserer på mødet mellem publikum og kunst.

På ofte grænseoverskridende vis inddrager hun f.eks. både sin egen krop og sit publikum, som det ses i værkerne Rhythm 10, The Lovers, Balkan Baroque og The Artist Is Present – hvoraf sidstnævnte i 2010 blev set af over 850.000 besøgende på MoMA i New York.

OM UDSTILLINGEN ABRAMOVIĆ METHOD FOR TREASURES
Det Kgl. Bibliotek viser et helt nyt værk af den verdenskendte, eks-jugoslaviske performance-kunstner Marina Abramović. Udstillingen Abramović Method for Treasures er skabt specielt til bibliotekets skatteudstilling i Den Sorte Diamant.