Børnedetektiver

På sporet af Kolonihistorien

fredag 20. oktober 2017 kl. 10:00 til 13:00 i Rotunden
Tegning: Claus Seidel
Tegning: Claus Seidel

Onsdag, torsdag og fredag i efterårsferien kan du tage dine forældre, bedsteforældre, søskende og venner med på Det Kgl. Bibliotek og blive en af vores Børnedetektiver.

Dybt i Den Sorte Diamants kælder vil vi efterforske kolonihistorien. Vi vil følge sporerne fra værk til værk rundt i udstillingen Blinde Vinkler. Her træner vi vores evner som detektiver, når vi øver os på at være opmærksomme, snu og forholde os kritisk til ledetråde. Vi har brug for dine skarpe øjne og din kvikke hjerne til at få belyst og udlagt sagen om kolonitiden i Dansk Vestindien.

Alle børn får et diplom på, at de er certificerede Børnedetektiver ved Det Kgl. Bibliotek med licens til at bedrive kolonihistorie.  

Vores detektivguider vil hjælpe jer i jeres efterforskning, hvor I kan undersøge sagen fra to vinkler:

Efterforskning. Find genstanden på billedet:

I får udleveret en sagsmappe med billeder fra kolonitiden i Dansk Vestindien. Billederne er blevet ændret, så der optræder mennesker, ting og dyr, som ikke hører til på det oprindelige billede. Det er jeres opgave at opklare, hvor disse mennesker, ting og dyr holder til i udstillingen.  

Kreativ fortolkning af kolonihistorien:

Med vores digitale værktøj Mixoscope kan I lave 3D-billeder af gamle stereoskopbilleder fra Dansk Vestindien. Lav jeres egen fortolkning af de gamle billeder, tilføj nye elementer og skab jeres egen visuelle fremstilling af kolonitiden.

Målgruppe: Børn 6-12 år og deres voksne

Børn: Gratis
Voksne: Adgang med udstillingsbillet