La Vaughn Belle og Tiphanie Yanique: Alternative Histories

Kunstnere i samtale

torsdag 1. juni 2017 kl. 16:00 Rotunden-01
Tiphanie Yanique og La Vaughn Belle. (foto: Debbie Grossmann og I Do Art Agency)
Tiphanie Yanique og La Vaughn Belle. (foto: Debbie Grossmann og I Do Art Agency)
KØB BILLET 
Samtalen foregår på engelsk.
  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Kom og vær med til en samtale om kreativitet, billeder og alternative historier, når kunsteren La Vaughn Belle og forfatteren Tiphanie Yanique møder kunsthistoriker Temi Odumosu for at tale om deres arbejde.

Samtalen foregår i den nye udstilling Blinde vinkler. Billeder af kolonien Dansk Vestindien, og billetten inkluderer adgang til udstillingen. Samtalen foregår på engelsk.

La Vaughn Belle er billedkunstner fra Saint Croix på US Virgin Islands. Hendes værker beskæftiger sig med koloniale spørgsmål på øerne – både i nutidens forhold til USA og de historiske relationer til Danmark. Belles værker vises i år på flere udstillinger i Danmark, heriblandt Blinde Vinkler.

Tiphanie Yanique er forfatter fra US Virgin Islands, der i dag bor i New York. Hendes seneste roman, den prisvindende "Længslernes Øer” (Forlaget Bostrup), foregår på Saint Thomas i tiden omkring overgangen fra dansk til amerikanske koloniherredømme. Hendes bøger er udgivet på flere sprog, inklusiv dansk.

Temi Odumosu er britisk kunsthistoriker bosat i København. Hun arbejder som forsker på projektet ”Living Archives” på Malmø Universitet. Odumosu bidrager til udstillingen Blinde Vinkler med den kollektive lydintervention "What lies unspoken", som adresserer den stilhed og det ubehag, der omgiver kolonihistorien på museer og i den offentlige debat i Danmark.

Event på Facebook