BREVET - EKSILET

Oplæsninger, musik og personlige fortællinger

mandag 5. december 2016 kl. 19:00 Dronningesalen

 Se stemningsvideo fra aftenen!

 

Event på Facebook

KØB BILLET

Standard 150 kr.
Diamantklub 20 kr. 
Studerende 40 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Den sidste af tre aftener der vækker brevet til live! Oplæsninger, musikoptrædener og videoprojektioner forenes, når en række forfattere, skuespillere, forskere og musikere fremfører et brev, som har særlig betydning for dem. Denne aften er temaet EKSILET.

Pre-talk for DIAMANTklubben kl. 17.00 - Herman Bangs breve.

Breve giver os adgang til fortiden, hvis de gemmes i mange år. Så bliver de til tidslommer, hvor man kan blive fluen på væggen i en svunden tid: Et forlist forhold, et ukendt venskab, et eksil, en flugt eller kaldets kompromisløshed.

I dag er brevet en sjældenhed. En uddøende genre erstattet med sms'er, e-mails og Facebook-opdateringer. Men som Det Kongelige Biblioteks bugnende samling af mere end to millioner breve vidner om, har denne korrespondanceform i århundreder været den vigtigste måde at udtrykke sig på.

I efteråret 2016 sætter Det Kongelige Bibliotek, Post Nord og Dagbladet Information fokus på BREVET med tre foredragsforestillinger, som hver især sætter fokus på universelle temaer i menneskets og brevskrivningens historie: KÆRLIGHEDEN, KALDET og EKSILET.

EKSILET
Denne aften handler det om EKSILET: Den fysiske og psykiske indespærring, den frivillige landflygtighed og den ufrivillige landsforvisning. Eksilet når det skal holde fjender, venner, politikere, terrorister, familie eller bare en selv ude.

plakat uffes tekst1

Vi har bedt en række forfattere, skuespillere, forskere og musikere pege på deres yndlingsbrev, som de medbringer på scenen i Dronningesalen. Nogle af dem er hentet fra Det Kongelige Biblioteks store samling af breve – nogle er taget med hjemme fra skrivebordsskuffen.

Oplev musiker og sangskriver Dicte, forfatter og professor Hans Hertel, forfatter Jens Andersen, musiker Claus Hempler, forfatter Alen Meskovic, skuespiller Laura Bro og forsker Benedikte Fogh Rostbøll.

Til de øvrige foredragsforestillingerne kan du bl. a. opleve: Sonja Richter, Steffen Brandt, Lotte Andersen, Niels Barfoed, Ellen Hillingsø, Mark Linn, Elisabeth Møller Jensen, Birgitte Possing, Peter Øvig Knudsen, Poul Behrendt, Michael Moritzen og Lone Kühlmann.

Foredragsforestillingerne afholdes i samarbejde med Dagbladet Information og PostNord:

 

Se videoerne... 

...fra den første brevforestilling, der fandt sted den 10. oktober 2016. 

BREVET - KÆRLIGHEDEN.

... og den anden brevforestilling, der fandt sted den 7. november 2016.

BREVET - KALDET.