DiamantEnsemblet: Ti blæsere!

DiamantEnsemblet og Slowinds

mandag 2. oktober 2017 kl. 20:00 Dronningesalen
Slowind har eksisteret i 22 år og har markeret sig som Sloveniens førende ensemble af sin art.
Slowind har eksisteret i 22 år og har markeret sig som Sloveniens førende ensemble af sin art.
Standard 165 kr.
Diamantklub 125 kr.
Studerende 90 kr.

 KØB BILLET

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

DiamantEnsemblets fem blæsere bliver fordoblet af blæserkvintetten Slowinds og serverer en udsøgt cocktail af værker for 8-10 blæsere af bl.a. Gounod, Français og Hummel.

Man tager to blæserkvintetter, og så har man 10 blæsere, og en vifte af værker åbner sig. Denne mulighed for et rent blæserprogram kunne DiamantEnsemblet ikke stå for.

Vi har inviteret Slowind fra Slovenien til at fordoble DiamantEnsemblets kvintet. Slowind har eksisteret i 22 år og har markeret sig som Sloveniens førende ensemble af sin art. Den har fået skrevet en stor mængde værker til sig og markeret sig som en kompromisløs fortolker af den nyeste musik, ligesom den holder standardrepertoiret for blæserkvintet friskt i sin travle koncertkalender.

Der er selvfølgelig både dansk og slovensk musik på programmet, når ensemblerne inden pausen opfører tre værker for blæserkvintet af henholdsvis den unge slovenske komponist Nina Šenk fra 1982, danskerne Niels Rosing-Schow og Jørgen Jersild.

Efter pausen fortsætter de to kvintetter med at "blande blæsere". Først i en nonet af Charles Gounod, dernæst en decet af Jean Françaix for at slutte med wienerklassikeren Johann Nepomuk Hummels Partita.

Program
Nina Šenk: Silhouettes and Shadows
Niels Rosing-Schow: Studie for blæserkvintet
Jørgen Jersild: At spille i skoven, for blæserkvintet
Charles Gounod: Petite Symphonie, for ni blæsere
Jean Françaix: Neuf pièces caractéristiques (1973)
J.N. Hummel: Partita i Es-Dur

Medvirkende
Slowind:
Aleš Kacjan, Fløjte
Matej Šarc, Obo
Jurij Jenko, Klarinet
Metod Tomac, Horn
Paolo Calligaris, Fagot
DiamantEnsemblets blæsere

 

Koncertintroduktion kl. 19

Foredragsholderen Forskningsbibliotekar Anne Ørbæk Jensen vil fortælle kort om aftenens komponister og spille eksempler fra de værker, man kan høre ved koncerten.

Der vil blive spillet eksempler fra aftenens værker og fortalt om, hvordan komponisterne arbejder med at udvikle musikken, hvorledes de bruger dramaturgi, dynamiske skift og kontraster til at fastholde publikums opmærksomhed. Introduktionen er uhøjtidelig og lagt an til at kunne interessere både drevne koncertgængere og nybegyndere, der måske ikke er helt sikre på, hvad en sonate er, eller hvad allegro betyder.

Sted: Blixen-Salen. Varighed: ca. 40 min. Gratis for publikum med billet til aftenens koncert. Der er begrænset antal pladser, så kom i god tid! 

Sponsor: Siemens

Tak til:

beckett_logo_sort

 

 

 

Oticon Fonden


Knud Højgaards Fond