DiamantEnsemblet: Amerikansk musik

- med unge stjernesolister

tirsdag 21. februar 2017 kl. 20:00 Dronningesalen
Caroline Goulding (Foto: Lisa Mazzucco)
Caroline Goulding (Foto: Lisa Mazzucco)

Event på Facebook

KØB BILLET

Standard 165 kr.
Diamantklub 125 kr.
Studerende 90 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Koncertintroduktion kl. 19 i Blixen

DiamantEnsemblet, unge stjernesolister og studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium går sammen om en koncert med fokus på amerikansk musik.  

For anden gang i sæsonen vender vi blikket mod USA, og det er der en god grund til. Det Kongelige Biblioteks amerikanske huskomponist Wayne Siegel, der i nu knapt to år har leveret en daglig komposition til Den Sorte Diamants 12-kanals-lydsystem, får uropført sin guitarkoncert skrevet til DiamantEnsemblet med Jakob Bangsø som solist.

Jakob Bangsø har netop afsluttet sit studium med debut fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han er allerede godt etableret som solist og har modtaget en lang række priser for sit spil. Det er en ekstra glæde at kunne præsentere Bangsø sammen med en anden ung solist af samme kaliber: den kun 23-årige amerikaner Caroline Goulding. Hun er en af sin generations store musikalske begavelser og har allerede nu, på trods af sin unge alder, spillet med førende orkestre i USA og Europa. Hun spiller for øvrigt på en Stradivarius (General Kyd ca. 1720).

Koncerten har i det hele taget særligt fokus på de unge. DiamantEnsemblet har indledt et samarbejde med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og ensemblet er i dette program udvidet med studerende fra konservatoriet. Samarbejdet er nærliggende for ensemblet: Oboisten Max Artved er til daglig professor på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor også kollegaerne i ensemblet, Anna Dina Schick Bjørn-Larsen, Søren Elbo og Audun Halvorsen underviser.

Læs om Caroline Goulding og Korngolds violinkoncert i kulturmagasinet diamanten.

Program: 

John Corigliano: The Red Violin Capricer (1999)
Wayne Siegel: Chaconne41, guitarkoncert (2017), uropførelse

Pause

Samuel Barber: Adagio for strygere (1936)
Erich Wolfgang Korngold: Violinkoncert, D-dur opus 35 (1945)

Medvirkende:
Caroline Goulding, violin
Jakob Bangsø, guitar
DiamantEnsemblet
Studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium  

 

Koncertintroduktion

Kl. 19 i Blixen-Salen

Forskningsbibliotekar Anne Ørbæk Jensen vil fortælle om aftenens komponister og spille eksempler fra de værker, man kan høre ved koncerten.

Varighed ca. 40 min. Der er begrænset antal pladser i Blixen, så kom i god tid! Gratis for publikum med billet til aftenens koncert.