Vinterjazz: Neset og Brantelid

Marius Neset kvintet med Andreas Brantelid og Ingrid Neset

onsdag 28. februar 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Pressefoto af Marius Neset
Pressefoto af Marius Neset

KØB BILLET

Standard 200 kr.
Diamantklub 170 kr.
Studerende 150 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Saxofonisten Marius Neset har sans for det uventede, og det gør hans musik udfordrende og overraskende. Her mødes han med sine egne kompositioner med én af Danmarks helt store klassiske musikere, cellisten Andreas Brantelid.

Begge spås de en lysende karriere: Marius Neset har allerede sat sit præg på jazzens lyd, og i 2016 kom han på magasinet Downbeats liste '25 for the Future' med 25 yngre musikere, der vil forme jazzens fremtid. Neset var den eneste europæisk-bosatte musiker på listen.

Marius Neset er inspireret af instrumentkollegaer som Wayne Shorter og Michael Brecker, men i høj grad også af komponister som f.eks. Igor Stravinskij. Nesets eget tonesprog er ligeså ekvilibristisk som det er lyrisk og svimlende smukt. Musikken på denne koncert er overvejende fra hans nye plade, Circle of Chimes. Den blev i øvrigt uropført på en udsolgt koncert i Kölner Philharmonien, hvilket gør dette til en optimal mulighed for at høre denne musik live med et usædvanligt hold af musikere.

Andreas Brantelid har for længst indtaget en førende plads blandt nordiske cellister, siden han i 2001 som kun 14-årig debuterede i Elgars cellokoncert og i 2008 af European Concert Hall Organization som Rising Star blev sendt på turné rundt til de store europæiske koncerthuse. Brantelid optræder i dag verden over med orkestre som London Philharmonic og Mahler Chamber Orchestra samt med solokoncerter i Carnegie Hall (New York) og Wigmore Hall (London), men her kan han altså høres med Marius Nesets musik.

Anmeldelser af Circle of Chimes:
'Musikken på Circle of Chimes er et mestervæk, i måden den er tænkt, arrangeret og opført, (...)'. Terje Mosnes, norsk jazzjournalist.

Andreas Brantelid er Årets P2 Kunstner 2017. Læs mere om Brantelid her.

Hør Marius Neset fortælle om musikken på Circle of Chimes: 

 

Musikerne er:
Marius Neset, saxofoner
Andreas Brantelid, cello
Ingrid Neset, fløjte
Ivo Neame, klaver
Jim Hart, vibrafon og marimba
Michael Janisch, kontrabas
Anton Eger, trommer

Tak til: Statens Kunstfond