Vinterjazz: The Music of Nicolai Munch-Hansen

- med bl.a. Steen Jørgensen, Kira Skov, Seb Rochford og Peter Laugesen

torsdag 22. februar 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Nicolai Munch-Hansen. Foto: Morten Germund
Nicolai Munch-Hansen. Foto: Morten Germund

KØB BILLET

Standard 200 kr.
Diamantklub 170 kr.
Studerende 150 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Et stjernehold af Nicolai Munch-Hansens nærmeste musikalske venner markerer med denne særkoncert på Vinterjazz 2018 den uforglemmelige musik og det mesterlige spil, som den danske bassist efterlod med sin alt for tidlige død i februar 2017.

Oplev mere Vinterjazz 28/2 - læs mere her. 

Han var en fast bestanddel af det københavnske jazzmiljø, uanset om det var med grupper som Beautiful Day og Nicolai Munch-Hansen Sextet eller som sideman, hvor hans talent også var anerkendt uden for jazzens verden - f.eks. når han spillede med Tim Christensen, Jens Unmack, Kira Skov og mange andre. I 2011 blev Nicolai Munch-Hansen nomineret til Danish Music Awards for årets jazzudgivelse for soloalbummets Chronicles, og i 2012 var han nomineret til kritikerprisen Steppeulven som Årets Musiker.

Så sent som i efteråret 2016 udsendte han albummet Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø, hvor musikken er skrevet af Munch-Hansen til tekster af digter Peter Laugesen. Sidstnævnte vil i Dronningesalen stå for oplæsning af sin egen tekst. Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø er blevet rost til skyerne af anmelderne og blev også Årets Danske Jazzudgivelse 2017, den mest eftertragtede pris til Danish Music Awards Jazz.

På særkoncerten The Music of Nicolai Munch-Hansen spilles et repertoire fra hans egen sekstet, hvor Anders AC Christensen tager sig af bassen, og sange fra Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø, som bliver sunget af Kira Skov, Anna Brønsted og Steen Jørgensen (Sort Sol) med et hold af dansk musiks fremmeste musikere samt den engelske Brian Eno-trommeslager Seb Rochford.

Musikerne er:

Nicholai Munch-Hansen sekstet:
Ned Ferm, saxofon
Mads Hyhne, basun
Jakob Bro, guitar
Søren Kjærgaard, klaver
Anders Christensen, bas
Jakob Høyer, trommer

Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø:
Kira Skov, sang
Anna Brønsted, sang
Steen Jørgensen, sang
Mette Lindberg, sang
Adi Zukanovic, tangenter
Oliver Hoiness, guitar
Anders Christensen, kontrabas
Seb Rochford, trommer

 


Ekstra information:
Inden koncerten er det muligt at bestille drikkevarer til pausen.

Tak til: Statens Kunstfond
Koncerten produceres i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival.