Paolo Pandolfo

International Barokstjerne

tirsdag 28. november 2017 kl. 20:00 Dronningesalen
Paolo Pandolfo (pressefoto)
Paolo Pandolfo (pressefoto)

 

KØB BILLET

Standard 165 kr.
Diamantklub 120 kr.
Studerende  90 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Interessen for barok- og renæssancemusik har udviklet sig eksplosivt i Danmark de senere år. Flere lokale ensembler er blevet etableret - bl.a. Concerto Copenhagen. Musikere, der spiller historiske instrumenter, begiver sig ind de mere traditionelle klassiske musikeres foldere, som f.eks. i 2012 hvor en af tidens allerstørste gammelmusik-fortolkere, gambisten Jordi Savall, modtog Léonie Sonning-prisen.

Italienske Paolo Pandolfo er elev af Jordi Savall, der med et imponerende CV - inklusiv en lang række CD-udgivelser bag sig - for længst har slået sit navn fast. Allerede i 1982 blev han medlem af Jordi Savalls ensemble Hesperion XX, og i 1990 blev han professor på Schola Cantorum Basiliensis in Basel. 

Paolo Pandolfo er kendt for at sprænge rammerne for, hvad en ”standard” gambespiller begiver sig i lag med. Han har transskriberet J.S Bachs cellosuiter fra cello til gambe - en bedrift der har udløst meget positiv omtale, og som står som et meget flot alternativ til de talrige indspilninger på cello. Men også hans fortolkninger af de mere traditionelle gambeværker, som man bl.a. kan høre til denne aftens koncert, har udløst både priser og forrygende anmeldelser.

Det er måske ikke alle, der lige kender til en gambe. Den blev dog mere kendt efter 1991, hvor filmen Tous les matins du monde (Alle verdeners morgen) udkom. Den handlede om forholdet mellem gambisterne M. de Sainte-Colombe og Marin Marais. Filmen havde bl.a. Gérard Depardieu i rollen som den ældre Marin Marais, og indeholdte meget flot gambemusik - bl.a. denne chaconne af Monsieur de Sainte-Colombe som Paolo Pandolfo her spiller. 

Koncerten optages og udsendes på DR P2 Musik i december.

Medvirkende:
Paolo Pandolfo, gambe
Markus Hünninger, cembalo