Paolo Pandolfo

International Barokstjerne

tirsdag 28. november 2017 kl. 20:00 Dronningesalen
Paolo Pandolfo (Evy Ottermans)
Paolo Pandolfo (Evy Ottermans)

 

KØB BILLET

Standard 165 kr.
Diamantklub 120 kr.
Studerende  90 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

International barokstjerne sprænger rammerne.
Det Kgl. Bibliotek præsenterer en koncertaften i barokkens tegn, når den italienske gambespiller Paolo Pandolfo gæster Dronningesalen. 

Pandolfo er kendt for at sprænge rammerne for, hvad en typisk gambespiller begiver sig i lag med. Han har transskriberet J.S. Bachs cellosuiter fra cello til gambe – i sig selv en bedrift, der står som et flot alternativ til de talrige indspilninger på cello. Også hans fortolkninger af de mere traditionelle gambeværker, som man bl.a. kan høre til denne aftens koncert, har udløst både priser og forrygende anmeldelser. 

Da Paolo Pandolfo sidste år udsendte albummet Marais 1689: Pièces à une et à deux violes et basse continu, hvor han fortolker kompositioner af 1600-tallets franske gambe-virtuos Marin Marais, skrev Blair Sanderson bl.a. i en fem-stjernet anmeldelse på allmusic.com:
’Nogle passager er ret delikate og dæmpede, som i Fantaisie en ekko, men det meste af musikken er robust og energisk, og de livlige fremførelser er fuldstændigt medrivende og nervepirrende. Stærkt anbefalet.’

 Pandolfo har et imponerende cv samt en lang række udgivelser bag sig. Han er elev af Jordi Savall, hvis ensemble, Hesperion XX,  Pandolfo allerede i 1982 blev medlem af, og i 1990 blev han professor på Schola Cantorum Basiliensis in Basel.

Til denne koncert kan man opleve Pandolfo fremføre gambesoli af C.F. Abel og sonater af J.S. Bach med akkompagnement af cembalisten Markus Hünninger. 

Gamben blev især kendt i bredere kredse efter 1991, hvor filmen Tous les matins du monde havde premiere. Den handlede om forholdet mellem gambisterne M. de Sainte-Colombe og Marin Marais og indeholdt meget flot gambemusik, bl.a. en chaconne af M. de Sainte-Colombe, som Pandolfo også har fremført – med stor præcision og indlevelse. Interessen for barok- og renæssancemusik – såkaldt tidlig musik – har udviklet sig eksplosivt i Danmark de senere år, og denne koncert er uundgåelig, hvis man vil opleve barokmusik i den internationale mesterklasse. 

Koncerten optages og udsendes på DR P2 Musik i december.

Medvirkende:
Paolo Pandolfo, gambe
Markus Hünninger, cembalo

Program:
J.S.Bach: Gambesonate BWV 1027
C.F.Abel: sologambe fra "Drexel manuscriptet"
J.S.Bach: Gambesonate BWV 1028

******

C.F.Abel: sologambe fra "Drexel manuscriptet"
J.S.Bach: Gambesonate BWV 1028