SPACE SERIES

- lyd, lys, musik og rum

lørdag 4. november 2017 kl. 21:00 Atrium
Space Series
Space Series

 

KØB BILLET

Standard 120 kr.
Diamantklub 90 kr.
Studerende 50 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Space Series er et nyt koncertformat, hvor man med et glas vin i hånden i Den Sorte Diamants højloftede atrium kan høre musikken fra det imponerende 12-kanalers højtalersystem. Samtidig vil en gruppe visuelle designere transformere rummet, så lyd, lys, musik og rum går op i en højere enhed.

Elektronisk musik af to unge komponister, Sebastian Edin og Filip Johan Arnested, præsenteres på det store højttaleranlæg i Diamantens atrium. Der vil ligeledes blive spillet værker, der tidligere er blevet opført på anlægget, bl.a. af Fuzzy og SØS Gunver Ryberg.

Obscura Vertigo sætter atriet under kraftig videobehandling, når de sender projektioner op på Det Kgl. Biblioteks vægge - ligesom de gjorde på Sfærenes Musik i 2016 (se billede) - tilpasset musikken skrevet til Den Sorte Diamants 12-kanals system.

Wayne Siegel har været huskomponist på Det Kgl. Bibliotek fra 2015-17. Hans hovedværk er Outside-In, som dagligt afspilles kl. 13 i Det Kgl. Biblioteks atrium. Værket er computergeneret, hvilket vil sige, at der hver gang værket afspilles, opstår en ny komposition. Til Space Series-koncerten har Wayne Siegel sat en ca. 15. min. lang version sammen. Materialet, der er anvendt i værket, består fortrinsvis af lyde optaget i naturen, som er elektronisk bearbejdet af komponisten.

Under kompositionens tilblivelse har publikum haft mulighed for at indsende lydoptagelser. En del af naturlydene vil kunne genkendes umiddelbart fra publikums egne naturoplevelser - de vil dog ofte indgå i uvirkelige kombinationer blandet sammen med andre musikalske og elektroniske elementer. Den Sorte Diamant forvandles til en surrealistisk naturscene, hvor atriets lydanlæg udnyttes til at skabe et unikt og magisk rum – en magi, der yderligere forstærkes af Obscura-Vertigos projektioner på de grå vægge.

Medvirkende:
Obscura Vertigo, live visuals 

Program:
Musik af bl.a. Fuzzy, Wayne Siegel, Sebastian Edin, SØS Gunver Ryberg og Filip Johan Arnestad.

Projektet er støttet af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA´s Kulturelle Midler.

Logo_DKF_DK