Blixen, Kierkegaard og Andersen fra arkiverne

Første arrangement i den ny Diamantklub-serie: Guld Fra Arkiverne

torsdag 5. september 2019 kl. 17:00 Panoramasalen
Karen Blixen - hendes store privatarkiv åbnes for Diamantklubbens medlemmer
Karen Blixen - hendes store privatarkiv åbnes for Diamantklubbens medlemmer

Gratis arrangement for DIAMANTklubben, men billet kræves.

Bestil på 9132 4888 eller afhent i Diamantinformationen. Husk medlemskort. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling. Bliver man forhindret meldes afbud enten på 9132 4888 eller på diamantklubben@kb.dk.

       Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Den første særfremvisning for Diamantklubbens medlemmer i serien Guld fra arkiverne vil være af skatte fra H.C. Andersens, Søren Kierkegaards og Karen Blixens arkiver.

En af Danmarks enestående kulturelle skatte er papirerne efter H.C. Andersen, der gennem hele sit liv var umådelig flittig med sin pen. Det Kgl. Bibliotek er i besiddelse af den største samling af manuskripter, breve og dagbøger efter eventyrdigteren, og vi vil præsentere et udpluk fra arkivet, især fra nogle af hans mange fascinerende rejser til Sydens sol.

Søren Kierkegaards Arkiv er anerkendt som den vigtigste kilde til filosoffens liv og skrift, og vi fremviser eksempler på hans sirligt udførte manuskripter, hastigt nedkradsede notater og breve til hans forlovede Regine Olsen - måske filosofihistoriens vigtigste kærlighedsaffære.

Karen Blixens store privatarkiv befinder sig også på Det Kgl. Bibliotek, og det indeholder bl.a. manuskripterne til hendes hovedværker Syv fantastiske Fortællinger og Den afrikanske Farm. I arkivet findes også den meget værdifulde korrespondance fra hendes tid i Afrika, hvor hun i fine breve skrev hjem til familie og venner om livet på farmen. 

I de efterfølgende arrangementer i serien vil vi blandt andet høre om og se arkiver fra Herman Bang, Henrik Pontoppidan, Knut Hamsun, Inger Christensen og Dan Turèll.