Sylvie Simmons (UK) og Neal Ashley Conrad om Leonard Cohen

Hør musikjournalisten Sylvie Simmons fortælle om Leonard Cohens liv og karriere samt hvordan det er at skrive en bog om ham i samtale med Neal Ashley Conrad

onsdag 11. december 2019 kl. 19:00 Dronningesalen
Sylvie Simmons og Neal Ashley Conrad
Sylvie Simmons og Neal Ashley Conrad

Endnu ikke forsalg

   
Standard    kr.
Diamantklub    kr.
Studerende    kr.

Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Få sangskrivere har haft ligeså stor indflydelse i rockhistorien som legendariske Leonard Cohen. Før han blev kendt som sanger og sangskriver, var Cohen især interesseret i at blive forfatter og poet. I 1967 udgav han sit første album, Songs of Leonard Cohen, hvilket var begyndelsen på en lang karriere som en sangskriver, der især sang om kærlighed, sex og religion som sammenvævede størrelser. Karrieren strakte sig over flere årtier, før han gik bort i 2016. Med 14 markante og originale album samt flere digtsamlinger bag sig er Leonard Cohen en af vor tids store kunstnere og står vel sammen med Bob Dylan Joni Mitchell og Neil Young som en af 68-generationens mest skelsættende og ikoniske sangskriver-skikkelser med usvækket relevans den dag i dag. I 2011 blev han tildelt Canadas højeste civile hædersbevisning, Order of Canada.

LeonardCohen_PhotoBarryMarsdenLeonard Cohen - en skelsættende sangskriver. Foto: Barry Marsden

Men i sit privatliv følte han sig ikke altid på toppen. Cohen var igennem flere forhold, men de udmøntede sig aldrig i ægteskab. Desuden har hans økonomiske vanskeligheder altid været famøse, og i 2008 var han nødtvunget til at begive sig ud på en verdensomspændende turné for at genskabe den formue, som hans tidligere manager havde stjålet fra ham.

Tre år tæt på Cohen
Fra 2009-2012 arbejdede den erfarne musikjournalist Sylvie Simmons på en biografi om Leonard Cohen. I treårsperioden fulgte hun den canadiske rockstjerne nøje og kontaktede over 110 mennesker, der har haft kendskab med sangskriveren. Det hårde arbejde blev i 2012 til biografien I’m Your Man, der af New York Times blev udråbt til at være den definitive biografi om den canadiske sanger. Simmons tegnede et varmt portræt af et beskedent og til tider selvudslettende menneske med en evigt søgende sjæl, og bogen blev en prisvindende bestseller og oversat til 18 forskellige sprog.

På scenen in Dronningesalen vil Simmons fortælle om Leonard Cohen, arbejdet med bogen samt spille nogle eviggyldige Cohen-sange.
Sylvie Simmons er i Dronningesalen i samtale med Neal Ashley Conrad, som har en ph.d. i litteraturvidenskab og er mag. art. i nordisk litteratur. Han har haft en alsidig karriere som forfatter, forsker, kursusarrangør og freelance-redaktør samt litteratur- og rockanmelder. Han har desuden holdt foredrag om adskillige legender i rockmusikkens verden, heriblandt Bob Dylan, Bruce Springsteen og Leonard Cohen.

Arrangementet er blevet til i forbindelse med udstillingen Leonard Cohen: A Crack in Everything, som er organiseret af Musée d’art contemporain de Montréal (MAC) og præsenteres i København d. 24. oktober 2019 til 13. april 2020 af Kunstforeningen GL STRAND i samarbejde med Nikolaj Kunsthal i begge kunsthaller.

Samtalen vil foregå på engelsk.