Europa på forsiden med Ulf Poschardt og Pia Rehnquist

Chefredaktører fra de mest indflydelsesrige europæiske aviser taler om de vigtigste europæiske historier på forsiderne netop nu, Brexit, klima og flygtninge

tirsdag 3. december 2019 kl. 20:00 Dronningesalen

KØB BILLET

   
Standard 125 kr.
Diamantklub   75 kr.
Studerende   65 kr.

Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

I en særudgave af International Forfatterscene inviterer Det Kgl. Bibliotek nuværende og tidligere chefredaktører fra de mest indflydelsesrige europæiske aviser til at tale om de vigtigste europæiske historier netop nu: Brexit, klima og flygtninge. Hvad ender på forsiden, og hvad finder aldrig vej til spalterne? Chefredaktører og journalister er i den grad med til at forme fortællingen om et Europa, der måske aldrig har stået stærkere i den folkelige bevidsthed – som afsløret af de høje stemmeprocenter ved forårets EU-valg.

Og det er netop chefredaktørerne, som i sidste ende står med ansvaret for, hvad deres avis vælger at viderebringe – og som må gå forrest i kampen for, at de klassiske medier ikke bliver fejet omkuld i tidens fake news-stormvejr.

LeonardCohen_PhotoBarryMarsden

I denne udgave af Europa på Forsiden har Det Kgl. Bibliotek i samarbejde med Dagbladet Information inviteret den tyske journalist, forfatter og chefredaktør for Die Welt, Ulf Poschardt til samtale med Sydsvenskans chefredaktør Pia Rehnquist.

Dr. Ulf Poschardt står som chefredaktør i spidsen for et af flagskibene blandt Tysklands store kvalitetsaviser, Die Welt, der foruden i Tyskland, distribueres i 130 lande. Han har studeret filosofi, har en baggrund som journalist og har sideløbende været forfatter på en række bøger både om eksistens, samfund og populærkultur. Han vil være i samtale med chefredaktør for det store svenske dagblad Sydsvenskan samt Helsingborgs dagblad, Pia Rehnquist. Hun har været chefredaktør på aviserne siden 2014.

Samtalen vil foregå på engelsk.

Det Kgl. Bibliotek og dagbladet Information ønsker med samtalerækken Europa på forsiden at sætte fokus på Europa på grund af forårets valg til Europa-Parlamentet, hvor valgdeltagelsen satte rekord i Danmark, og fordi 2019 er 30-året for Berlinmurens fald – en skelsættende begivenhed, hvis betydning for nutidens Europa ikke bør underkendes.

 

Arrangeret i samarbejde med:

DUS Logo U_BaggrundLogo Goethe Institut