Klas Östergren (S), Vigdis Hjorth (N) og Merete Pryds Helle (DK)

Med tre helt nye romaner inspireret af Henrik Ibsens dramaer besøger Klas Östergren, Vigdis Hjorth og Merete Pryds Helle Den Sorte Diamant dette efterår

onsdag 27. november 2019 kl. 19:00 Dronningesalen
Forfatter Merete Pryds Helle. Foto: Thomas A

Endnu ikke forsalg

   
Standard   kr.
Diamantklub   kr.
Studerende   kr.

Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

De tre førende nordiske forfattere har skrevet tre romaner: Henrik, Hilde og Nora inspireret af tre af Henrik Ibsens store dramaer. Den svenske, norske og danske forfatter deler den nordiske litterære arv, som genopstår på scenen, når de vil spejle deres gendigtninger i readings af Ibsens originale tekster.

Henrik er skrevet af Vigdis Hjorth og er en moderne nyfortolkning af Ibsens drama Hedda Gabler, hvor hovedpersonen har skiftet køn og er blevet til Henrik Gabler.

Hilde er en romanfantasi af Klas Östergren over Ibsens birollekarakter Hilde Wangel, som optræder i dramaerne Fruen fra Havet og Bygmester Solness.

Nora, skrevet af Merete Pryds Helle, er en udvidet fortælling om fru Nora Helmer fra Et Dukkehjem, der dækker hele hendes liv fra barndommen til ægteskabet med bankdirektør Torvald Helmer.

De tre forfattere har alle nået det brede publikum og repræsenterer det bedste, nordiske litteratur har at byde på i disse år. Med udgangspunkt i deres egne værker vil de tre forfattere komme med deres svar på de spørgsmål, som Ibsen stillede tilbage i det 19. århundrede, og som vores samfund og kultur stadig forsøger at besvare; nemlig spørgsmål om individ, kønsroller og menneskets grundvilkår.

Arrangementet er lavet i forbindelse med NOR. NOR er et nyt samarbejde mellem tre skandinaviske lande på initiativ af det svenske forlag Natur & Kultur, norske Oktober og danske Rosinante. Tilsammen danner de tre forlags begyndelsesbogstaver samarbejdet NOR.

NOR ønsker at fremhæve den gode litteratur på tværs af grænserne mellem de nordiske lande, hvis sprog og kultur har meget til fælles. I denne anledning har NOR inviteret tre bestsellerforfattere til at skrive romaner inspireret af Henrik Ibsens dramaer, som udforskes og spilles mere end nogensinde før på verdens teaterscener.