Leila Slimani (FR-MA)

International Forfatterscene

torsdag 8. november 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Tore Leifer og Leila Slimani (Foto: C. Hélie)
Tore Leifer og Leila Slimani (Foto: C. Hélie)

Køb Billetter

Standard 125 kr.
Diamantklub 75 kr.
Studerende 65 kr.
 
  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Det er tvivlsomt, om nogen forfatter har haft så succesfuldt et år som fransk-marokkanske Leila Slimani. Hendes anden roman Vuggesang har givet hende et massivt internationalt gennembrud med over 600.000 eksemplarer solgt alene i Frankrig. Bogen har høstet strålende anmeldelser, og i 2016 blev Slimani den første marokkaner, der vandt Frankrigs mest prestigefulde literære pris Prix Goncourt.

Hendes mest opsigtsvækkende bog er dog Sexe et mensonges (Sex og løgn) fra 2017, som har vakt voldsom debat, fordi Slimani her beskriver det hykleri om sex, som hun mener er udbredt i muslimske lande.

vuggesang 

Udover jobbet som forfatter har Slimani været meget aktiv som kulturskribent og meningsdanner. I 2010 dækkede hun det Arabiske Forår i Tuniesien og har gennemgående været en aktiv fortaler for kvinderettigheder i Marokko. Hendes politiske aktivisme kombineret med hendes fremgang som forfatter gjorde, at hun i 2016 af den franske præsident Emmanuel Macron blev udnævnt som repræsentant ”représentante "personnelle" d'Emmanuel Macron pour la francophonie”, når det gælder frankofoni i Marokko. Macron beskrev hende som ”Frankofoniens åbne ansigt i den multikulturelle verden”.

Leila Slimani er født i 1981. Hun har studeret statskundskab ved Parisian Institute of Political Science og har tidligere arbejdet som journalist. Hun debuterede i 2014 med romanen Dans le jardin de l'ogre (I Troldens Have).

Slimani vil være i samtale med DR-journalist Tore Leifer, der siden 1987 har været ansat på DR, hvor han blandt andet fungerer som radiovært Kulturern på P1.

Arrangementet foregår på engelsk.

Arrangeret i samarbejde med Institut français